Family Gathering 2014 : Swimming Time

Hi LoVers,

Good morning everyone!!! Already back to work?? Lyn on Wednesday. Still ada sehari lagi untuk berehat. Kata je cuti 6 hari, tapi sekejap sungguh. Esok dah nak start balik kerja. Damn!!!

Btw, just want to share something during my family gathering on January. This is my first holiday with beloved family for year 2014. And actually mmg tiap2 thn pun akan buat. Antara jauh & dekat jer. But jauh ke dekat tak penting sgt pun, the best part our quality time together. Itu yg sgt penting. Bukan selalu dpt berkumpul mcm ni.

Our destination tak jauh pun. Port Dickson jer, for 3 days 2 nights. From Friday till Sunday. 6 family saja yg pergi. Lagi 3 org adik beradik Lyn tak dpt join. Ade hal lain. A bit frustrated. In Sha Allah nnti kita akan organize lagi. Harap2 semua dpt join. Abg Lyn awal lagi dah pergi. Lagi dua kereta termasuk Lyn gerak after Solat Jumaat, yg lain2 after kerja. Total 7 biji kereta.

Perjalanan pun lancar dr Shah Alam ke Seremban, kat Seremban jammed skit sbb jalan menghala ke KL ada accident. Tapi belah kitorang pun jammed jugak. Typical Malaysian kan. Jalan yg accident tentu2 lah jammed. Jalan yg takde pape, pun jammed gak. Semua duk slow nak tgk.

Jam 5.30pm kita dah sampai apartment. Serious letih & mengantuk. Dpt lelap pun best jugak. Bukan nak lama sgt, just nak hilangkan penat jer. Budak2 ni dia punya intention dtg PD nak berenang. Penat pun tak hilang lagi, dah dipasak2 ajak swimming. Yg mak2 malas nak layan, jdi nya yg bukan mak lah kena pergi bawak. Selagi tak bawak, selagi tu lah dorang duk bising.

20140124_185211 Suka lah budak2 ni dpt swimming. Dan kebetulan family kitorang jer yg ada kat situ. Memang seronok sakan lah. Lyn kat tepi jer malas nak berenang walaupun bawak swimming suit. Esok2 ada lagi.

P1130100Mmg sengaja bagi dorang swimming puas2. Baru dia rasa sejuk ke tak kt dalam air tuh. Time kitorang dtg ni, kemain sejuk. Mendung plak tuh. Khalisy lagi best, kita tanya, ‘Dah ke dik?? Kemain dia jawab ‘Belum!!!’ kuat pulak tuh. Hahahaha. Tak tau sejuk budak kecik tuh. 

Before Maghrib kita dah naik apartment. Tak boleh tunggu lama lagi. Kang masing2 kecut badan.

Next day on Saturday, celik jer mata budak2 ni nak pergi swimming. Mmg agenda wajib tiap kali holiday. Padahal belum breakfast lagi tuh. Mau lah menyinga masing2. Makan tak, sibuk nak pergi swimming. So bagi dorang breakfast dulu, baru pergi. This time Lyn ikut sekali. Mane boleh jadi, I pun nak swimming gaks. Hari Sabtu semua anak2 buah Lyn dah sampai. Still kitorang jugak yg conquer swimming pool. Mmg layan lah.
page1Ni mmg aktiviti wajib anak2 buah Lyn klu kat dlm swimming pool. Mcm2 ragam. Kitorang ni duk perhati kan jer. Hampir menjadi, tapi akhirnya jatuh jugak. Hehehe

page2 Again, somersault ke dalam swimming pool. Yg Lyn risau kan anak buah Lyn yg accident hari tuh. Selamba jer dia somersault dlm tu. Takut plak terkeluar besi dlm tuh. Hehehe. Mula2 katanya tak nak swimming sbb ngilu. Tapi dpt air, terus tak hingat dunia.

Before tengahari kita masing2 dah naik. Sbb ada agenda lain pulak. Yg tu Lyn will update next entry ok.

Yg ni tak tau lah kali keberapa dorang pergi swimming. Pantang celik mata, swimming. Pantang balik apartment, swimming. Mcm tu lah dorang.

page3Sampai kan hari nak balik, pun pergi swimming lagi. Pagi tu mmg agenda wajib lah pergi swimming after breakfast. Dah penat naik atas mandi lepak makan tgk TV segala. Pun sibuk lagi nak pergi swimming. Pulak ada yg melayan, pergi jugak lagi. Selagi tak dpt, selagi tu lah muncung kemain panjang. Boleh hang baju lagi. hahaha

Org sibuk2 mengemas nak balik, dorang boleh lagi swimming. Sabar jerlah budak2 ni. Tu lah budak2 mane boleh tak swimming kan. Pantang. Takpelah asalkan dorang happy pun dah bagus.

Nnti Lyn update cerita yg lain pulak yer. Ni entry midnight ni. Mata belum nak lelap. Padahal baru touched down KL. Penat pun tak habis lagi. Dgn flu nya. Stay tune yeah!!! :)


10 comments:

NurulIzwa Kamaruddin said...

syok nyer!

msredcheesecake said...

kalau vacation memang swimming lah aktiviti kegemaran dari bebudak sampai ke makpak budak...hhee

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum..

Best spent time dgn family kan kak...quality time tu yg lg penting..tp sofia kali ni tak cuti dgn family..dgn member2 pulak..hehe..sofia pn pg pd tp ari tak sama plk ngn akk

regards,
Triplesmiley

Dee said...

Wah..seronoknya..anak2 dee pun holiday means swimming..haha

Lyn Yusoff said...

Nurul,
budak2 lah yg seronok dpt berendam

Lyn Yusoff said...

msredcheesecake,
mmg betull..
kita pun terjebak sama

Lyn Yusoff said...

Sofia,
betul tu sofia, quality time tu yg penting..
ermm klu sama date boleh lah jumpa yer..

Lyn Yusoff said...

Dee,
mmg betul..

Mummydearie said...

Lyn, ni apartment apa kat PD tu? Nampak macam comfortable aje inside out.

Budak-budak memang kalau jumpa swimming pool tak ingat dunia. Kejap, kejap aje memanjang. Yang menunggu tu sampai nak kejung kaki dek 'kejap' nya.

Amanda Suria said...

budak2 dan kolam mmg x boleh dipisahkan