Masih Ada Lagi

Setakat hari ini, kat my house & mum’s house still air lagi. Alhamdulillah. Actually tak sure sgt kawasan kitorang kena ke tidak. Tapi mengikut list yg diberi, mmg takde. But for own good, kena jugak tadah bertong2.

IMG02261-20120313-1935Since we were went to Bandung last week, kitorang taklah risau sgt. For sure akan mandi di sana. Hahaha. Tapi kesianlahorg2 kat rumah. Susah plak nak buat ini itu. But two days before kitorang ke Bandung, kitorang dah siap2 tadah air untuk beberapa hari. Maklum lah even kawasan kitorang tak kena, tapi tau2 lah kan. Di buatnya gila takde air nnti, mane nak cekau. hehehe

Sebelum pergi, my mum dah siap2 pesan dgn my sister & BIL suruh tadah air. Kalau kosong skit jer, terus tadah. Biar berisi semua. Yelah, kang nak buat apa2 senang. Tau2 jelah bila nak memerut. Air nak kena ada byk.

So far kat rumah takde masalah.

Tapi kat office plak. Pepagi ade air, kang dah masuk tengahari mulalah tak keluar air langsung. Sure tangki dah kosong. Jgn kan nak buang air, nak basuh tgn pun tak boleh. Setitis air pun tak kuar. Tadah baldi kecik, mana lah cukup. Terpaksa lah mintak budak2 operator tolong angkatkan air dari bawah ke office. Yg kat bawah elok plak ada. Tapi kecik. Sbb air kecik lah kot tu yg tak naik tangki.

3 4 hari gak jadi gitu. Terpaksalah tak minum air byk2. Takut nnti nak buang air susah. Hehehe. Lepas tu back to normal. Minggu ni jd balik. 2 hari takde time tenghari. Semalam dah ada balik one whole day. Hopefully semuanya back to normal. Bkn apa susah nak buat ‘kerja’. Terbantut2 dibuatnya nnti. Hehehe


8 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

Huhu sofia pun setakat nih alhamdulillah ada lagi...cuakkkk juga..huhu risau kan tang air nih...cuaca panas sure rasa asyik nak mandi je..

regards,
Triplesmiley

Rizziela said...

rumah kami pun x ada dalam senarai..tp simpan juga air utk persediaan sendiri kan...minta2 lah hujan kembali ke Malaysia

Mummydearie said...

Huhuhu... akak dah rase. Tension gila takda air ni. Itu yg akak sanggup tak tidur semalaman kasi settle segala kerja. Lega hati sekarang tapi seriau nak balik rumah takut pili kering lagi :(

Amanda Suria said...

alhamdulillah masih ada lagi air kan....rumah kat seremban pun sama...cuma rumah Kepong air agak kecik skit...

Lyn Yusoff said...

Sofia,
yg penting kita kena siap sedia..
dibuatnya takde air, masak kita nnti..

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
takpe utk persediaan awal. dibuatnya takde air nnti habislah mane nak cekau

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
dulu2 pun pernah rasa kak bila takde air. rasa semua benda tak kena.

Lyn Yusoff said...

Suria,
Alhamdulillah
moga berterusan ada air..