Bandung 2014 : Bandung Tour 1

Selesai lunch, kita pergi shopping. What’s travelling are for, right? Mestilah shopping & buy some souvenir. Klu tak, tak sahlah vacation awak tuh. hehehe. So let’s go!!! Let’s shop till drop :)

Our first destination, Jalan Cibaduyut. Tempat ni terkenal dgn brgn kulit. The main point nak cari jaket kulit untuk my nephew & kasut kulit untuk my brother. Mereka kirim kan.

IMG_4380Kawasan kat sini mmg sgt2 sibuk. Kereta & motor lalu lalang non-stop. Kita yg nak melintas pun mmg payah. Sbb kawasan kedai dia 2 side. So nak taknak mmg kena melintas. Kena pandai2 lah. Tapi takde apa yg menarik pun kat sini. Jaket kulit mahal mencekik. Kasut2 pun tak berapa nak in. Last2 my nephew beli sweater jer.

IMG_4381 Gerak ke tempat lain pulak. Ada replika kasut kat kawasan ni. Mmg kawasan ni terkenal dgn kasut2. Tapi takdelah cantik sgt. Biasa2 jer. Ke mata Lyn jer yg kata tak cantik. hehehe.

Our next destination, Toko Tiga. Cari pic tak jumpa.  Mane ntah. Masing2 sibuk beli t-shirt & jeans Levi’s. Mmg masing2 memborong sakan. Act, Lyn takde niat pun nak beli jeans, tapi tgk masing2 membeli, dah hati pun nak membeli sama. New Levi’s jeans for ladies, RP499,999. So korang convert sendiri. Murah kan. Ori pun ori. Dah terembat sehelai. Org lain shopping tak hingat.

IMG_4386
IMG_4383 Next ke Donatello. Ni mision mencari kasut untuk my niece. Dorang ni tak pergi. Tapi kiriman mengalahkan org yg pergi. hahaha. Puas lah merayau kat dlm Donatello tuh. Mmg rambang mata habaq hang. Tgk sana sini semua berkenanan. Tapi kena tahan nafsu sbb Pasar baru tak pergi lagi. Kang tak memasal tak cukup duit nak shopping.

IMG_4388Beli yg perlu je kat sini. Dah habis shopping kat Pasar baru, ade duit lebih baru dtg sini balik. Yg penting kain ela & telekung kat Pasar Baru tuh. Yg mcm2 ni tak beli pun takpe.

IMG_4394Banyak factory outlet kat area sini. Antaranya Glow. Tapi tak membeli apa2 pun. Jalan2 saja cuci mata.

IMG_4409 Menarik jugak baju2 dlm FO ni. Tapi tak teringin langsung nak beli. Sbb byk lagi tempat yg nak pergi. Relax dulu. Ater baru sampai kan. Ada 3 hari lagi boleh shopping. So slowly lah kan. Klu hari pertama dah habis duit, takkan nak tgk org lain shopping plak. Lagi lah tak best kan.

Selain tu byk jugak kedai makan & restaurant kat sini. Tapi mcm tak menarik jer. Supir kitorang pun tak suggest makan2 disini bila di tanya. Katanya nak bawak ke satu restaurant yg paling best & sedap. Kitorang ikut jer lah kan. Lyn mmg tak teringat langsung nak refer kat itinerary.

Restaurant tu mmg cantik & sedap sgt2. Later in the next entry lah ok. Ni pun dah panjang sgt. Cheers!!!


6 comments:

Mummydearie said...

Mahalnya jeans sampai 400, 000 lebih gitu :) oh, yes...rupiah yek !

Kalau dah jalan jauh-jauh tak cukup duit nak shopping mestilah tension bawa balik ke kampung halaman. Mesti nak budget cukup2kan. Barang-barang yang berjaya dishoppingkan tak keluar dalam blog ke? Nak gak kepohci menengoknya :)

Amanda Suria said...

suka bila dinner di hidangkan dengan live band..erm..lamanya x rasa suasana macam tu...

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
rupiah kak.. hahaha.. klu RM mau tak membeli hahaha..

bkn selalu stg kak.. so make sure apa yg di hajati mesti beli... brg2 takyah lah di blog kan.. malu lah...
klu ada pun kain ela, telekung, tshirt, jeans, tops jer.. tak byk mane pun...

Lyn Yusoff said...

Suria,
hahaha...
seronok time gitu..

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

Haha kak..supir agknya dh ada deal kot dgn restaurant yg dia nk bawa tuh..hehehe

kak, tempat2 handbag ada pergi tak?

regards,
Triplesmiley

Lyn Yusoff said...

Sofia,
Nungkin jugak kot... heheh

ada pergi.. nnti akak buat entry..