Bandung 2014 : Our Breakfast

I will update more about the guest house & supir in the last entry of Bandung. Skrg ni kita cerita yg bab shopping2 & jalan2 dulu yer. Hehehe.

IMG_1490Our Subuh at 5am in the morning. So mmg akan terjaga. Ater di Malaysia kan dah pukul 6am. Waktu Lyn snapped pic ni, at 5.55am. Terang menderang kan. Rasa lain sgt kat sini. Time ni masing2 dah keluar mencari rezeki. Kat sini time Subuh sampai 3 Masjid kita boleh dgr Azan. Dkt sgt dgn guest house ni.

Mandi, solat & boleh tidur balik ok. Hehehe. Tak pun skodeng org lalu lalang. Kena plak bilik kitorang dkt dgn tingkap, lagi senang skodeng. hehehe.

Our guest house ni kita booked mmg including breakfast. 4 days 3 nights, so 3 hari jugak kita breakfast kat sini. Senang. By 7am kita dah turun dah. Luckily mmg kita berempat yg terawal. My mum sgt punctual ye. So kena ikut. hehhee

Our 1st day breakfast. Kena ambil coupon kat receptionist. Itu tugas Lyn tiap2 hari.

IMG_4440 Time ni ada maggi goreng, nasi goreng, kuih-muih, roti bakar & few lagi lah. Tak berapa nak ingat. Time ni takde org pun. Nak air sejuk, air panas pun ada. Pilih jer lah. Siap makan, boleh lagi lepak & borak2 lagi. Anak buah Lyn tak join pun. Hubby nya duk tidur lagi. Siap breakfast kita naik atas semula.

IMG_4444 Ni kawasan bilik kitorang. Naik atas dulu sementara tunggu supir sampai jam 8.30am. Paling lama mkn & borak2 kat situ pun dlm 1/2 jam or 45 minit. Sbb tu boleh lagi lepak2 kat bilik. Siap boleh lelap lagi. Hehehe. Masa kat bawah tuh, dpn pintu guest house, penuh dgn org jual souvenir. Tau je dorg kan. Selalu klu jual mcm tu sure mahal.

IMG_4705 Our 2nd day breakfast. Kali ni ada nasi goreng, kuih muih, roti bakar & ade acar timun & carrot. Sedap betul. Lyn sampai ulang 2 3 kali. Air guava tu, 3 hari Lyn repeat. Tiap kali breakfast, 2 3 kali jugak Lyn ulang amik. Sedap betul. Pure guava tau. Takde campur2.

Hari kedua pun tanpa budak 2 org tuh. Kita siap berborak lagi, ttp jugak tak dtg. Dorang turun pukul 8am. Sekali harung terus keluar naik van jalan2. 

Our 3rd day. Hari kitorang nak check out which is on Saturday. Our last breakfast kat sini. Dorang punya staff mmg friendly gila. Sampai kitorang plak tak tau nak borak apa. hehehe.

IMG_4706As usual our punctual time at 7am. Time tu mmg tak ramai. Lepas tu ramai lah org dtg breakfast. Majoriti mmg semua dari Malaysia. Ada yg dari Puncak Alam, Shah Alam & Terengganu pun stay kat sini.

IMG_4987Kali ni masing2 amik mknn byk. Maklum lah last day kan. Tak tau bila lagi akan dtg sini. Kan Lyn dah ckp, air guava tu tak tinggal. Sedap sesangat.

IMG_4988 Ok baca doa dulu sebelum makan. Gitu tau masing2. hehehe. My mum duk bising, 2 hari dah breakfast, tak sehari pun budak2 tu turun breakfast sekali. Lyn siap whatsapp suruh join makan. Tu pun tak dtg. Ishhh geram betul.

IMG_4990At last yg dtg wife nya jer. Yg laki duk membongkang lagi tak sudah2. Hahaha. Pukul 8am baru dia turun breakfast. Our third day ni lama jugak kita stay borak2 kat sini. Saja tgk gelagat org. Sambil2 tu berborak plak dgn org yg sama2 dtg dari Malaysia.

IMG_4442Klu nak tau kat sini lah tempat kita makan. Luas & besar even kerusi & meja besar2 belaka. Laluan kitorang hari2 ke bilik, sbb bilik kitorang kat bahagian atas ni. Mmg hari2 kena meredah tempat ni.

Waktu malam nampak mcm sunyi jer. Lyn pernah jugak turun pukul 10pm. Tapi berteman gak lah. Klu sorang2 tak berani kot. Tempat org kan. Lain dari tempat sendiri. Apa2 pun best stay kat sini. Semua staff peramah.

Owh I miss Bandung!!


7 comments:

attyfir said...

seronok baca,, kty lom pernah lg smpi bandung nie

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

A'aa la kak...sana cpt terang..kalo bgn trs tgk luar tanpa tgk jam..sure igt dh terlajak..hehe

regards,
Triplesmiley


Mummydearie said...

Tempat makannya pun nampak bersih dan luas. Wah kira berbaloilah ambil tempat ni untuk penginapan dan breakfast.

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
takpe kak ty, ada rezeki boleh pergi..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
betul tu.. ingat dah terlajak time bangun tuh.. walhal blm pun pukul 6am.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
haah, lupa nak highlight kan.. tempat ni mmg bersih. merata tempat kat sini semua bersih..
dan mmg berbaloi siap breakfast

Amanda Suria said...

dah macam kat guangzhou plak...cepat betul terangnya padahal baru kul 5am...