Alhamdulillah

Hi LoVers,

Good morning everyone.

How’s ur weekend?? Jalan2 or rest at home? Rasanya dlm keadaan cuaca yg tak bagus & berjerebu ni elok lah kurangkan aktiviti luar kan. Bukan apa, tak elok untuk kesihatan. Dari last week, pedih mata & sakit hidung penangan dek jerebu.

20140313_080801Bad haze last week on Thursday during my journey to office. Jumaat pun sama. Mmg tak nampak bangunan dah. Rata2 kat newspaper, FB, IG and etc duk update pasal jerebu. Kat Klang, sekolah pun ditutup pd hari Jumaat dek jerebu yg teruk. Pedih mata & hidung. Dengan tak hujan. Lagi lah sedih kan. Satu2 masalah skrg ni.

P1060311 Akhirnya hari Sabtu hujan turun even sekejap. Syukur sgt. Harap2 berterusan lah hujan setiap hari. Kurang skit jerebu. Hari Ahad pagi2 dah hujan. Stop sekejap, then hujan lagi. Petang semalam hujan sampai mlm pun tak stop even tak lebat pun. Alhamdulillah, hujan dah turun. Semoga semakin kurang jerebu esok & hari2 seterusnya. Kita doa lah sama2 yer.

Weekend, Lyn just spent my time at home only. Tak kemana. Balik2 tgk TV & tidur. Online jauh sekali. Klu ada pun just check IG jer. Selebihnya mmg tidur saja. Sedap betul tidur dgn hujan kan. Sejuk jer. Ni qada tidur ni. Tak habis lagi penat masa pergi vacation hari tuh. Over kan. Hehehe. Sampai berminggu2 dia punya qada tidur. Tak leh blah betul. Hahahaha

Yelah, last week mmg tak dpt tidur sgt. Sibuk duk tgk updates ttg kehilangan MH370 tuh. Pagi2 buta pun klu Lyn terjaga sure log in FB jap tgk updates. Sampai kan kat office dia punya mengantuk mmg rasa tak boleh bukak mata. Huhuhu

Skrg still baca gak updates, tapi dah kurang skit dah. Tak mcm mula2 dulu. Berita tak banyak. Spekulasi yg melambak2. So mmg tak berminat nak membaca sgt. Semoga pencarian MH370 di permudahkan. Amin


6 comments:

:: idzwa :: said...

alhamdulillah..hilang sikit jerebu

Mummydearie said...

Alhamdulillah, jerebu dah takda. Hujan pun dah kerap turun. Cuma hari Sabtu yang lepas, seharian rumah akak takda air. Tapi dah tak bimbang sangat. Tong2 kan dah banyak beli :)

Akak pun dah jarang baca updates nih. Letihlah entah bukan-bukan punya cerita. Nak tunggu kapal terbang muncul semula aje. Insya Allah !

Amanda Suria said...

last week seremban pun hujan lebat...today pun KL ngan seremban hujan....lebat betul...

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
Alhamdulillah..
hujan tak henti skrg ni.. Amin

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
setakat ni mmg hujan jer hari2.. bagus lah jerebu pun makin kurang. Alhamdulillah...

tu lah kak, kita ni tggu masa jer MH370 kembali... yg lain2 tak nak amik tau sgt..

Lyn Yusoff said...

Suria,
Alhamdulillah... hujan jer hari2 skrg ni..
bagus lah kan, kurang jerebu..