Bandung 2014 : Rumah Mode & Perfume Shop

Let’s continue Bandung’s story. Ada skit lagi nak habis. Penat memilih gambar. Naik juling biji mata. hahaha

Selesai lunch, kita terus bergerak ke Bandung semula. Perjalanan pun agak jauh dgn macet sekali. Lyn siap terlentok2 dlm van. Masing2 tertidur kepenatan & kekenyangan.

IMG_4874Our next destination is Rumah Mode.  Cuaca pun mendung dah. Tapi disebabkan semuanya dah plan nak pergi, kita teruskan jer. Plus Lyn mencari brg untuk anak2 buah yg kitorang tak dpt cari lagi.

IMG_4876Turun jer van, hujan dah rintik2. Nak taknak kitorang redah jugaklah. Sampai dlm butik terus hujan selebat2nya.

IMG_4880Mmg ramai org dlm ni. Sampai mmg berlaga2 bila nak berjalan. Since dorang takde nak cari apa2 kat dlm tu, dorg just lepak luar jer. Biar dorang rest. Lyn & my niece jer yg masuk cuci mata.

IMG_4881My niece dah keluar awal dari Lyn. Dia kata takde yg berkenan pun nak dibelikan untuk cousin dia, Lyn pulak still kat dlm sorang2. Duk memilih baju. Tapi pening di buatnya sbb terlalu ramai org & byk pilihan. Lagipun RP tak mengizinkan. Jadi shopping lite2 jer kat situ. hahaha. Tulah sapa suh shopping sakan kat Pasar Baru. Muahahaha

Nak queue pun pjg uollsss. Dkt 15 minit jugak beratur.

IMG_4893End-up I just bought 3 tops only & of coz murah dari KL. Mcm top dari MNG dlm RP130,000 dah boleh dpt dah. Mmg byk pilihan tapi tak berkenan dek hati ni. Sebelum balik bergambar kenangan di Rumah Mode. Nasib tak ramai org. Kita2 jer yg ade time tuh.

Next, misi mencari perfume. Mula2 pergi satu kedai tuh, tapi perfume yg anak buah Lyn kirim takde. Jadinya kena lah mencari lagi kedai lain.

So kitorang ker Jl. Pasarkalili. Kat situ byk jugak deretan perfume shop. Pilih jer nak kedai yg mana. Disebabkan malas nak berjalan ke kedai lain, kitorang stop kat kedai pertama jer. Nama kedai tu, Perfume Collector.

IMG_4902Ramai org kat kedai ni. Murah barangkali. Bila survey2 mmg murah pun. 35ml RP35,000, 50ml RP50,000. 75ml & 100ml tak ingat berapa. SA yg melayan my niece tu kemain friendly gila. Tergelak2 dorang melayan. Nak test mcm2 bau pun dia tak kisah.

IMG_4903 Tapi wa kena dgn SA yg kekwat uolssss. Geram aku. Nk tester pun mcm muka kena paksa jer. Dah lah muka ketat. Takde nafsu betul aku nak beli. Rasa nak tonyoh2 jer muka dia. At last Lyn beli sebotol jer. Malas aku nak tgk muka dia. Erghhhh..

IMG_4910To be honest perfume ni bkn lah orginal. Ada campuran skit lah dlm 10%. But the smell like original. Long lasting dlm 8 jam jugak. Sambil borak2 tu, sambil2 tu kita tgk cara dorang process perfume tuh. Cara campuran 10% dgn perfume original.

IMG_4907My niece beli sebotol untuk dia & dua botol untuk cousin dia. Ntah hapa ntah nama dia. Tapi bau wangi.

IMG_4919 Suka lah dpt beli perfume. Settled dgn semua kiriman org2 di Malaysia. Tu yg muka senyum sampai ke telinga tu. Klu tak pening memanjang nak cari kiriman dorang kat mana.

Tu pun siap berwhatsapp lagi dgn cousin nyer nak beli perfume apa & apa. Kang main beli jer, org tak suka plak. Tapi pd Lyn apadahal. Dah org belikan, tak payah lah kan nak byk bunyi. Klu byk bunyi bagi pang sekali. hahaha..

Settled dgn perfume shop kita pergi tempat lain pulak. Tu next entry as usual. Penat dah menaip. Daaaaaaaaaaaa :)


6 comments:

Amanda Suria said...

paling menyampah kalau dapat SA yang kekwat...semak otak...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum...

Ohh akk kire baik lah still beli juga 1..kalo sofia blah je terus

regards,
Triplesmiley

Lyn Yusoff said...

Suria,
mmg. sakit hati tgk muka dia yg ketat tuh..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
terpaksa beli tuh..
klu kat tmpt sendiri dah blah dah.. nasib kat tempat org..

Mummydearie said...

Walaupun kekwat mukanya kurembat sebotol gak perfume tu, ya Lyn :)
Nasib baik dia kekwat, kalau tidak kat situ gak habis RPnya. Akak ler kalau 3hari3malam kat tempat perfume macam ni akak redha. Akak mmg suka gila. Mahu kena tarik keluar dari kedai tak pun kena halau :)

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
tu lah kak, klu friendly mau habis RP kat situ.. dah lah byk lagi time..
klu sehari suntuk pun still boleh lagi.. hahaha