Broadband Oh Berukband!!!!

Broadband... Berukband!!!!! Whats wrong with u hah!!!!

I have been using Maxis Berukband for quite sometime. Yeaaahh baru nak masuk 2 months. When 1st i got it, I like it because the speed wast FAST and GOOD, but now things changed, the service is getting from bad to worse. Since 3 days, im not be able to connected & surfing any website. WTF!!!!! service dah cam k*m*k, cam g*mP**G pun ada.. errrggghhhhh.

But i can still relax. Be patient Lyn...

Masuk hari ke 3, aku dah mula naik angin lah. Worse, worse and worse!!!. So i decided to report on technical error to customer service. Managed to call 1 2 3 from mobile phone. Ape lagi naik hangin lah aku kan. Ckp pun tak faham bahasa. dah plak kaf lam ya nga. Lagi lah aku nak hangin.

CS1 : Miss, can u change the settings like this, like this.. bla.. bla
Lyn : Done ok... but stil can't..
CS1 : Dun worry miss, i will make report for u. please remove ur modem & wait till 20 minutes.
Lyn : What the hells..Im really wasting my time talking to u. I really feel stupid right now with MAXIS. FEELING DAMN FRUSTRATED!!!!!…

Hang up.. wait till 20 minutes times.

After that, its happen again.

For the 2nd time, i called it again. informed everything about my 1st report. Gurl, rase tak sampai hati nak marah. Tapi hati ni geram jer.

CS2 : Miss, please check the settings
Lyn : Again!!!! i have check the settings & nothing is wrong.
CS2 : Go here... go there...bla bla bla
Lyn : Still can't..
CS2 : Ok miss, i will make a report for u. This is ur report no. C12345. we will monitor from here.
Lyn : How long??
CS2 : Its take around 3 -7 workings days.. if cant, we will send the technical person to ur house. Ur add bla bla bla..
Lyn : WTF!!!!! I dont care. by hook or by crook, i need maxis to settle it ASAP. i will be there at maxis center tomorrow. i want to change my modem immediately.
CS2 : sure.. u can..

hang up again, mrah ni.. siap Lyn jeritkan customer service tuh. Nasib lah. Aku peduli ape.. erggghhh.

Ada masanyer boleh ni.. dpt lah Lyn layan blog & fb jap. Siap Lyn letak status cam gitu lagi. lantak lah.. aku gerammmmmmmmmmmmm ni :(

laaaaaaa aku ingat aku je yg bermasalah. Rupanya Yaty pun kena gak. Ape lagi, berbalas comment lah kitorang. Dia pun sempat bubuh kt status die berukband sengal. Sakit hati kooooo.!!

On Saturday, headed to Maxis Center, Sunway Pyramid to complain about Maxis Berukband. Punya lah ramai org. Masa kt waiting area tu, here & there people dok pegang berukband. Sure nak complain. Mehhhh kita complain same2. hahahha <-- gelak evil

Tunggu my turn pun dah almost 1/2 hour. Bila turn i jer.. i straight away je ckp A to Z. Then terus die mintak berukband ni. Ntah ape die nak godamkan Lyn pun tak tau.

CS3 : Ok miss, i dah tukar kan settings ni sume.
Lyn : I rase 2 3 kali i call customer service same je suruh tukar setting.
CS3 : But setting ni dah lain dah, n i dah try u can surf any website.. dah ok dah skrg.
Lyn : Ok.. trust u.. if not, tomorrow i will see u again. remember that!!

Hah... tu aku ckp baik2 lah tuh. Sbb my darling dah pesan jgn ngamuk2. Slow talk je aku ckp ngn die.

Ok kawan2... let's me try again.. boleh connect ke idak??

its same things.. i can connect but can't surfing. Time yg ok pun around 12++. Time i tgh update ni laju lah. Takkanlah I nak melangok dpan lappie ni kul 12 onwards beb. I need to sleep & take a gud rest laaaaa...

Wat hal lagi kan... mmg nak kena Maxis ni. Just wait & see hah. Ni kira I bagi chance lah pakai dulu. Tak nak I byr RM200 klu terminate sbelum 1 year. Tapi I akan pastikan I takkan byr sesen pun. Aku tetap nak terminateeeeeeeeeeeee....:(

Menyesal aku terminate line streamyx kt umah. huahuahuaaaaaaaa. Line streamyx bagus wooo. sbb kabel kena curik lah aku pakai berukband ni. Tapi cam harrrrrrrrrsssss : (

With my maxis broadband, i should spend all my time on it! <--- what the hell....:(

5 comments:

*ayu the sun* said...

ei geramnya!!!
even ayu x pakai maxis but ayu nak join geram gak. what the hell kan?

complaint je lagi lyn!

airynz said...

emmm, i pakai maxis gak, tp dah ok..last few days i facing the same problem.

1, register to maxisbb customer care here http://www.maxis.com.my/maxisbb/ then u check ur broadband usage.

2. check again what plan that u register prev. This problem occurs since they implement their new package ni. Dulu walaupun kita dah pakai over the quota we still can surf, tp skang dia dah tak allow... :(, in my case dulu i pakai about 10GB a month eventhough the quota they allow only 3-6GB jer. Tp starting this month, tak boleh dah. once ur connection reach the quota automatically they will capping ur connection.

3. Skang mana2 provider they implement the samething fair usage policy ni... so i geram punya pasal terus i ambil plan yang 12GB monthly...puas hati...

cik syahira said...

assalamualaikum.

omg kak lyn.
peningnya tgk masalah ni.
currently sy pakai streamyx.
nnt nk pindah pakai broadband lak.
tp celcom..
so far kat area tenpat baru celcom ok.
harap terus terusan lah ok.
kalau tak, sy join kak lyn gak.
hu2x

Lyn Yusoff said...

ayu,
mmg geram ayu...
klu tak.. lyn takkan maki org tu sesuka hati.. geram tul...

hi airynz,
thx for ur advise & explaination
but for normal usage i need to use yg biase2 jer.
lagi pun i pakai sorang jer..
klu pakai mahal2, service cam hampeh gak. tak guna gak ler..

Lyn Yusoff said...

Wassalam syahira,

mmg pening dear
sakit hati klu tak leh nak surfing..
skrg ni tunggu masa je. klu 2 3 hari ni dia buat balik..
mmg kak lyn terminate. pastu tgh duk pk nk pakai broadband ape plak..