Sleeping Beauty…

29032010199 Action 129032010200Action 2 29032010201Action 3

Ehh korang!! jgn terkejut. Tu my niece yg sedang nyenyak tidur….Hehehe

My lovely niece, Puteri. Elok je dia landing tidur kat tangga umah my mum. Siap ngn selimut plak tuh. Mengantuk bebenor gamaknya. Actually, dia main2 basikal kt umah neneknya. Then bila dah letih, dia gtau kat neneknyer yg dia penat. Nenek nyer suh dia balik rumah tidur, dia tak nak.

My mum plak terlelap, tengok2 dia tidur kat tangga tu. Menggelabah lah neneknyer. My mum angkat & letak kat depan TV, tiba2 dia bangun sendiri & tidur semula kat tangga. Terus my mum tak jadi tidur. Siankan cucunya baring kat situ. My mum letakkan bantal besar kat bawah tu, takut dia terjatuh. Kalau diangkat confirm menangis. Die mmg susah skit klu kita usik time dia tidur. Mau menangis & mengamuk2 nnti.

Yg peliknya, pandai je dia. Tak alihkan sgt badannya tuh. Lama gak die tidur, dari kul 4.30pm smpai 6.30pm. Kitorang sume balik kerja, terkejut tengok dia tidur kat tangga tuh. Dahlah tangga batu, sure lah kepala sakit. Tapi dia cam takde perasaan jer. hehehe

At last, dalam kul 6.30pm dia terjaga. Itupun sebab kena gigit dek nyamuk. Kalau tak, sure tak bangun lagi.

Adik!! Adik!! macam2 lah kamu nih :D

4 comments:

Kaseh NazLieza said...

bdk2 mcm2 perangaikn kak..

♥Syamelia♥ said...

comeynya si puteri ni..
aiyoo.... ada2 je aksi dia...
bolehla dia tido situ..
sebaik tangga 2 besar...

Lyn Yusoff said...

lieza,
die ni mmg mcam2 perangai. multu pun cam mak nenek..hahaha

Amy,
tu ler pasal.
ngam2 ke bdan die. ade lebih skit jer.. klu golek skit sure jatuh..

Cik N said...

Uish kalau la tegolek...
Best kot tido situ sejuk..haha