Kek Pisang Yang sedap….

P1020874 P1020876

My simple breakfast with kek pisang & plain water.

Kek pisang ni sedap sgt2. Tiap kali pegi kedai kat area office ni mesti beli. Tapi tak selalu gak ada. Sbb kek ni ade org yg hantar kat kedai dia. It’s depends on the tokey. Suka hati tokey tu lah nak wat kuih ape kan. Hehehhe.

Since mon till thurs, Lyn & my colleague pegi. Tapi kek ni takdo. A bit frustrated. Terpaksa beli kuih lain. Huhuhu. But, today, we got it!!! yeayyyyyy… Sedapppppppppppp.. Yyyummmmyyyyy :D

Actually, kuih ni exactly same with kek pisang. Tapi dibuat dalam acuan mcm apam tuh. So cantik lah kan. Dlm acuan satu2. Rasenyer mmg sedap. Cukup segala. Tak terlebih pisang or tepung. Just nice. Lembut pun lembut. Mmg sedap sgtlah senang citer. Pandai tuannya bancuh. Kadang2 ade sesetengah tu rase tepung je. Pisangnye yilek.. hehehhe

Kat kedai area office ni kuih masih murah lagi. RM1.00 dpt 3 ketul. Klu tmpat lain jgn harap lah. RM0.40 seketul.

Masing2 beli RM2.00. Pagi tdi mkn 2 ketul pun dah kenyang. Ade lagi 4 ketul. Ni nnti sambil2 wat keje leh ngap2 lagi.. hehehehe

9 comments:

Cath J said...

Ohhh... I never tried this type of kek pisang... nampak sedap pulak.. ^_^

Lyn Yusoff said...

mmg sedap sgt dear..
smpai i duk carik2 kt kedai ni everyday.. hehehe

adenium said...

blog lyn skang dah kaya dengan food hehehe.. kalah dah i nih lyn... tetiba teringat nak makan cake pisang ptg yang hujan nih..bila baca entri nih... hehehe

Lyn Yusoff said...

sid,
alaaaaa sid.. baru nak berjinak2 nak citer pasal food. tapi tak lah sehabat u. Sbb i ni jarang kn kt luar. hari2 my mum masak
so sesekali dpt mknn yg sedap kt luar tu rajin lah wat entry.. tpi citer psal kuih sajo.. hehehehe

elok lah pekena kek pisang ptg2 ni sedap.. hehee

sWeEtDaRLinG said...

aaa penah nampak orang tukar kek pisang cenggini tapi tak tahu laa sama tuan ke idak.. never try
sweetdarling79.com

zac zirwan said...

fuiyo..bley bg sini sket kot..nampak sedap kek pisang ini..

Kaseh NazLieza said...

nampak sedap jer kek pisang tu kak..

Lyn Yusoff said...

Sweetdarling,
kena try tuh.. manelah tau tuannya same ke kan.. hehehehe

Lyn Yusoff said...

Zac,
u lah kena dtg sini.
baru lah i blh i belanja kek pisang ni..:)

Lieza,
Mmg sedap.
this week ni nak carik lagi... hehehe