Lepak & Makan2

It was last minute plan.

Balik dari kerja, my sis ajak bawak mak & lain2 pergi makan nearby our house. Dua kereta je yg pergi. Tak roger pun yg lain2. Actually the main point, nak bawak my mum mkn luar. Since yg lain2 ada kat rumah, kita bawak lah sekali.

Sampai kedai mkn, nampak lengang. So 5 meja sekali kita cantum. Panjang hehehe. My youngest sis & BIL join gak, after balik dari kerja. Kesian waiter tu kena amik order, ramai pulak tuh kan. Tapi dah kerja dia, redha jer lah.

IMG_0317Ni lah sebahagian yg ada. Pun dah agak ramai. Klu semua adik beradik Lyn ada, mahu kitorang satu family yg conquer. Even 5 meja pun dah ramai jugak. Just makan simple2 jer. Tu Lyn lah. Yg lain2 mkn heavy jugak. Sbb mlm tu cuti masak. Mkn luar katanya. Hehehehe

IMG_0308 Ni dia ketua rombongan. Bkn yg tudung hitam tu. Budak kecik yg baju hijau tuh. Dia lah yg paling over ya amat. Saja kita usik2 dia suh jaga rumah tak payah ikut, terus buat muka sampai mulut pun boleh buat penyangkut baju. Hehehe

IMG_0323 With my nephew yg shy shy sgt. Abg si Puteri.  Nak amik pic pun kena paksa uolssss. Tu pun bkn dia pandang camera pun. Mmg serious malu ya amat. Nak ajak pergi mana2 pun susah. Hidup dia hanya dlm rumah, baca buku, tgk TV. Nak bercampur dgn org mmg tak lah melainkan adik beradik dia. Dgn sepupu sepapat pun susah. Yg geram nya, bulu mata dia panjang melentik mcm perempuan. Hehehe

Makan & borak2, tu lah kerja kitorang beli sesekali berkumpul. Jalan2 kat Giant jap, around 9.30pm tu kita dah balik. Next day kan kerja. Maklum lah klu dah kenyang mmg pikir nak tido jer.

Tapi balik rumah kitorang tak tido pun. Ada bad news skit. Tido2 ayam jer. Jam 3am baru betul2 masuk bilik tido. Tu pun tak tidur sgt. Nasib baik lah kat office tak jadi zombie. Pelik gak. Cergas spt biasa. Menguap2 tu normal lah kan.


4 comments:

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Huaaa...bestnya dapat buka reramai...mesti seronok gile kan dapat berkumpul reramai nih

regards,
Unsmiley




Amanda Suria said...

Berbuka kan? Seronoknya ramai2....

Lyn Yusoff said...

sofia,
tu bukan berbuka..
saja2 jer mkn before puasa

Lyn Yusoff said...

suria,
bukan berbuka along.
saja jer mkn2 before puasa