Diari Ramadhan 1434H : Day 5 & 6

Setakat hari ni still lagi berbuka di rumah bersama2 keluarga. Belum lagi menjengah bazaar Ramadhan yg rata2 nya masyarakat kita berduyun2 ke sana.

Yg rajin my BIL beli kuih dua jenis. Tu lah yg paling byk. Kadang tu pun payah nak habis. Sampai sahur pun kekadang ada lagi berbaki.

IMG_0345 Murtabak ayam yg we are looking forward tiap kali puasa. Klu tak puasa pun ada gak jual. Tapi klu puasa, mmg beratur kemain pjg. Di sebabkan peniaga tu kawan abg Lyn, so kita siap2 call sebelum amik. Sekali beli mmg lebih kurang 10 keping. Bagi kat adik beradik gak. Takdalah 10 keping tu semua kita org punya. Hehehe. Mmg sedappppppppp.

IMG_0343Hari minggu kita buat mee goreng. Selalu mee goreng kita buat time breakfast, now bila time bulan puasa kita ganti buat time berbuka pulak.

IMG_0344 Asam pedas ikan pari tuk sahur. Disebabkan semua dah kenyang, mmg tak mkn mlm, so kita mkn time sahur. Sedapnya. Lagi2 letak bendi & terung my fav. Time berbuka cicah plak dgn cekodok. Alahaiiiii.. mmg tangkap cintan betul la.

IMG_0346 Masuk hari ke 6, menu pun lebih kurang sama gak. Murtabak ayam repeat dah 3 kali rasanya start puasa hari tuh. Cekodok cicah sambal tumis, tembikai & kurma mmg wajib ada. Yg lain2 tu tambahan jer.

Tapi kali ni takde kuih. Dah boring asik kuih yg sama jer. Ada plak nasi goreng. Daripada membazir nasi putih tu, baik la di goreng. Ada gak faedah nya.

So korang punya menu mcm maner plak?? Sure lagi meriah & menarik kan :)


2 comments:

Amanda Suria said...

Bila berbuka dgn family mcm ni la byknya mknan walau simple tp meriah kan?

Lyn Yusoff said...

Suria,
ttp meriah,
paling meriah bila berkumpul ramai2..