Bazaar atau Masak

IMG02517-20120722-1701Ni pic tahun lepas.

Setakat hari ni mmg belum lagi pergi bazaar Ramadhan. Normally mmg masak jer. Klu beli pun dua or tiga jenis kuih jer. Beli RM2 pun belum tentu habis. Tu pun beli kat gerai2 kecik jer. Takmau nnti klu beli byk2, ke tong sampah jawabnya. Baik elakkan.

Mcm thn lepas sebulan puasa, sekali jer kitorang jengah bazaar Ramadhan yg famous kat Taman Seri Andalas. Kat sana mmg mcm2 ada sampai rambang mata dibuatnya. Thn ni pun mmg plan sekali lagi nak pegi most probably on weekend. Tapi tak tau bila nya lagi. Hehehe.

Korang mcm maner?? Suka pergi bazaar or masak sendiri?? Ermm lain org lain lah pandangannya. Tak gitu?? Ikut lah mane yg kita suka kan.

Sedar tak sedar dah masuk 3 hari kita berpuasa. Semoga kita mendapat keberkatanNya. In Sha Allah.

Since today is Friday, as usual.. I would like to wish happy weekend yea. Selamat berpuasa.


9 comments:

atty's said...

selalunya kty masak je..sbb fmly kty jenis yg mkn nasi, x de kuih pun x pe,
cuma along ler rajin g param.. beli 2 jenis kuih ..
tp mggu dpn dia keje ptg ..x de lah kuih muih..kty mls nak g param.

Rizziela said...

saya pun belum pergi pasar ramadhan lg..

Tapi hari ni berbuka rumah mertua..so rasanya nak g kot tgk kuih2 sikit..sebab x sempat kalau nak memasak ni

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum wbt...

Huaa..bestnya!! sofia pulak setakat ni blm ade yg masak..semua beli kat bazar..huhu tp dh naik bosan xtau nak beli ape..

pasni nampak gayanya memang nak masak jugak lah...

regards,
Unsmiley



Lyn Yusoff said...

Atty,
Masak lagi puas hati kak.
ape yg kita nak mkn, kena dgn selera kita mmg puas hati..

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
sesekali pergi ape salahnya..
yg penting tak beli yg bukan2..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
org2 bujang mmg suka ke bazaar, takpe asalkan tak membazir..
sesekali masak pun ok

Amanda Suria said...

Along prefer madak sendiri walau duk bujang...hihiji...

Amanda Suria said...

If along lg prefer masak sendiri...

Lyn Yusoff said...

Suria,
masak sendiri lagi puas hati kan along..