Diari Ramadhan 1434H : Day 9 & 10

Masuk hari berpuasa yg ke 9, kami masih lagi berbuka di rumah ramai2. Tapi seingat Lyn pun, tiap2 hari mmg kitorang akan berbuka di rumah. Klu ada pun, Lyn atau my sis jer yg kadang2 takde. Berbuka dgn kawan2 or client. Yg lain2 mmg biasa di rumah saja.

Tapi setakat hari ni, mmg Lyn masih lagi berbuka dirumah.

IMG_0354 Takde byk beza pun klu buka dirumah. Itu saja menu yg tiap2 hari mmg ada. Kuih saja yg bertukar ganti. Juadah wajib masih ada setiap hari.

IMG_0355 Agar2 sirap bersantan hasil kerja my mum. Katanya risau tak buat ape kat rumah. Tu yg tiba dtg idea nak buat agar2. Selalu buat agar sirap jer, kali ni tukar skit. Letak dlm fridge, lepas tu mkn time berbuka mmg sedap. Kebetulan buat byk. Berhari2 jugak baru habis.

IMG_0357Next dah tak byk beza. Tak kuih muih. Mkn nasi goreng & cekodok jer. Kata my BIL dah boring asyik kuih yg sama jer.

Yg sedap tu mmg sedap lah. Ada tu jual kuih ntah apa2 ntah. Keras berdengkang lah. Masin, tawar hebeh pun ada. Kotnya pun nak meniaga, elok2 lah. Org beli dgn duit woooiii, bkn dgn air liur. Jadinya masak tu biarlah semenggah skit.Ye dok??

Sekian


4 comments:

Rasp said...

Sebab tu i pun prefer masak jer sis...
setakat hari ni tak kuar ke PARAM lagi ni....

Amanda Suria said...

Thats y along prefer masak..beli kuih frozen dan goreng....Hihihihi

Lyn Yusoff said...

Rasp,
masak sendiri lagi puas hati sis..

Lyn Yusoff said...

Suriam
puas hati..
kita nak masak ape semua ikut selera kita