Diari Ramadhan 1434H : Day 11 & 12

Tertewas jugak akhirnya. I went to bazaar Ramadhan on Saturday @ 11th day of Ramadhan. My first visit to bazaar for this year. Hehehe. Hopefully it will be on first & last. Sbb panas & ramai sgt org.

The mission simple jer. Plan nak beli ape, pilih dan terus balik. Jgn nak ngada2 tawaf dua tiga kali kat bazaar tuh. Mmg letih nak wooiiii.

IMG_0358
page4Lyn just beli dua jenis kuih jer. My sis kirim kari daging. Tu pun payah nak dpt sbb memasing byk buat rendang daging. Akhirnya dpt jugak. RM 5 pun dptnya secoet jer.

Actually, misi Lyn nak cari laksa jer. Tu jer yg lyn duk ngidam & teringin. Nasi kerabu dah dpt. So nak taknak sanggup ku redah bazaar Ramadhan tuh. Beli dkt org yg sama jugak. Sedapppp. Tapi tak mkn masa berbuka sbb dah kenyang sgt. Balik terawih baru makan.

IMG_0364Hari Ahad tu kan memasing ada rumah. Adalah plan nak masak itu ini. Tapi tak jadi apa pun sbb masing2 duk tgk TV. Dah tengahari baru cari bahan nak masak.

IMG_0365 Akhirnya terciptalah tauhu sumbat. Hahaha. Tu pun tak dpt byk. Tapi cukup lah tuk kami anak beranak. Murtabak ayam mesti kena repeat beli lagi. Time ni dah masing2 teringin. Terus call, by the time terus pi amik. Senang. Hehehe

Lepas mkn, memasing sengkak perut. Lyn lepas jer selesai semua, masuk tidur awal mlm tu. Mata bagai di gam2. Sbb esoknya hari Isnin kan, mmg patut tidur awal. Maklum lah, bulan Ramadhan ni mmg kita tak cukup tidur.

Nasib baik lah kat rumah ni semua senang bgn sahur. Klu tidak, mmg hangin jer kan pagi2.

Ok, habis.


4 comments:

Rizziela said...

Kalau kat Bazar sy suka beli kuih2 ajer..sebab nak buat kuih2 yg susah tu mcm x berbaloi..makan sorang ajer

Amanda Suria said...

X pnh pi lg kat bazaar ni....x tau nk mkn apa plak...last2 posa la kot...

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
yelah, kekadang teringin kan. Klu beli 2 3 ketul pun blm tentu habis.

Lyn Yusoff said...

suria,
pegi pun rambang mata dibuatnye. semua nak beli..
lyn mmg carik laksa jer. lain2 tak pandang.