Rezeki Gaji Pertama

Suka tak klu org belanja makan??

Suka tak klu org belanja brg2??

Mesti lah suka kan. Takkan lah tak suka. Barang free uollls. Bak kata pepatah Melayu, rezeki jgn ditolak, musuh jgn dicari. Tak gitu kawan2.. Hehehehe

Actually, bukan lah nak cerita apa pun. This was happen last week. Saja duk perli my nephew suruh belanja. Al-maklumlah baru dpt kerja. So nak lah merasa gaji pertama. Dia diam jer. Diam2 tu berisi uolsss. Then after tu dia keluar dgn anak2 buah Lyn yg lain. Kitorang takde lah tanya. Selalunya klu keluar pun dkt2 jer. Tak ke Giant, JJ. Tu jer lah.

Ermm lama jugak dorg pergi. Ape yg dibuat, tak taulah. Dlm 2 jam gitu dorg balik. Sekali balik penuh makanan kiri kanan tgn masing2. Rupa2nya my nephew belanja org2 kat rumah. Alhamdulillah..

IMG_0296 Ni yg di belinya. Rojak Klang. Sgt famous yer dari dlu2. Lyn pun pernah blog kan pasal rojak Klang ni.

IMG_0297 Ada satay jugak. Ni pun sangat famous kat Klang. Sapa yg tak kenal Wak Sarip. Kitorang membesar dgn satay ni lah. Satay dia mmg awesome. Tak rugi beratur lama2. Normally kita call jer order.

Both of food ni klu korang nak cari mmg senang. Klu tau bandar Klang tu dah dkt lah tuh. Dkt dgn area Centre Point, dkt jugak dgn Pasaraya Gama. Ni nama dulu2. Tapi klu tau Pasar Jawa, seberang jalan tu jer ade bangunan kedai2 makan tuh. Haaa kat situ lah. Tapi klu tak silap satay ni petang2 baru ada. Tapi klu rojak Klang mmg anytime ada.

Mmg awesome dua jenis makanan ni. Mmg pilihan my family. Klu pergi Klang tak sah klu tak singgah makan kat situ. Dan pastinya tapau. Tak semua dpt pergi kan. So klu tak dpt kt sana, at least still can enjoy their food at home.


4 comments:

JunAina said...

Pernah pergi gerai2 makan tu tapi just makan apa yang ada jelah coz tak tau apa speciality kat situ. Nanti kalau sampai lagi boleh carik.

Amanda Suria said...

X pernah rasa lg...tp my kazen yg keja klang ada ajak pi GM Klang...x tau la apa yg best.

Lyn Yusoff said...

JunAina,
takpe... next time klu pergi mesti pekena satay & rojak klang tu tau..
sedappppp

Lyn Yusoff said...

Suria,
GM tu mcm2 jual along..
like warehouse..
rambang mata ehehehe