Family Holiday : Cameron Highlands

We are having family gathering in Cameron Highlands last week for 3 days 2 nites. Plan ni kita dah buat early this year. Bukan senang nak set date tuk kitorang adik beradik ni. Biar plan awal, janji semua dpt pergi.

So in this trip, only Kak Ngah & Abg Uda not joining us. Sbb anak2 nak exam. 6 bijik kereta yg konvoi ke Cameron Highlands ni. I’m not driving. Tumpang my sis & BIL since kereta dorang kosong.

P1070993Sure korang ketawa sbb ade ribbon kat semua antenna kereta masing2. Dah mcm menghantar pengantin jer kan. heheh. Saje je nak elakkan ade kereta yg tertinggal. Bertolak awal lebih kurang 8am terus menghala ke CH. Since pagi tu ade yg tka drive kita singgah kat R&R Ladang Bikam.

Lets the picture speaks for itself.

page1page2page3We having breakfast & rest2 sebentar merehatkan badan. Breakfast pagi tu just had mee hoon & teh O panas. Cukuplah tu. Janji perut yg kosong tu di alas.

page4Kebetulan kita dpt port & pondok yg kosong. Just nice. So takdelah share2 dgn orang lain. So kat sini kita lepak lama jugak lah. Sambil lepak, sambil berborak. So kat sini lah nak membuang ke ape sementara berhenti ni. Klu asyik2 nak berhenti jer bila plak nak sampai nyer kan. ehehe

P1080069So kita continued our journey. Tak sure pukul bape tuh. Si Puteri ni mulanya naik dgn parents nya. Lepas je benti kat Ladang Bikam, dia sibuk menyempit dalam kereta my sis & BIL. Nak tidur pun tak boleh. Asyik membebel jer dia kat dalam tuh.

P1080074Around 11.30am, kita dah sampai ke jalan nak menghala keCameron Hinglands. Cuaca pun tak panas. Sejuk & hujan lebat jugak. So kita bawak kereta slow2 jer. Biar lambat asalkan selamat. Tapi nak naik ke atas tu kan makan masa. Jalan plak kecik. Kereta pun berderet2. So amik masa nak sampai ke atas tuh.

Once dah sampai tu, syukur Alhamdulillah :)

8 comments:

Coretan anuar said...

Tentuk seronok yang teramat sangat kan .. Dapoat buat trip cuti-cuti bersama keluarga..

Entri Terkini Di Blog Saya:
Aktiviti Makak Dan Mengancau Di Mukah Sarawak
Domain Laman Web Percuma di Lot.My??

atty's said...

lama dah tak pergi cameron..

sW33tdARLiNG said...

wahhh ke CH rupanya.. patutlah pagi2 komplen sejukkk... hehehe

SURIA AMANDA said...

bestnya..Lisa dah nak bersalin x leh ar bercuti lg buat masa nih...nampak eh lepas bersalin nanti la...

Lyn Yusoff said...

Coretan Anuar,
semestinya enjoy sgt2..

Lyn Yusoff said...

Atty,
lyn pun dah lama kak.
after 4 years...

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
hahaha..
tu yg complain2 tuh.. sejuk beb!!

Lyn Yusoff said...

Suria,
takpe lisa.. lepas habis pantang,
besar je twin u tuh..
bawak dorg makan angin k