Family Holiday : Pasar Malam

Actually, semua itternary semua kat tangan Lyn. Lyn yg decide nak pergi mane & mane. So ape2 mmg semua refer kat Lyn. Even my Along pun tanya ape activity seterusnya. Supposedly nak pergi pasar lepas Maghrib camtuh sbb hujan still lebat kan. Tapi klu nak tunggu stop mmg tak hado lah gamaknya.

Alhamdulillah, ptg dlm kul 6pm tu hujan pun stop. So kita decide nak pergi pasar malam awal skit. Klu tangguh2 nnti takut hujan semula.

P1080128Berbondong2 lah kami konvoi ke pasar malam. Dgn hujan rintik2 kita redah jelah. Time tu mmg sejuk sampai ke tulang. Bygkanlah kat situ dah lah hujan, plus dgn cuaca yg sejuk kat situ. Mmg bertambah2 lah sejuk.

Kat pasar malam, mmg parking penuh ya amat. Mmg hujung dunia kot kitorang parking. Nasib baiklah hujan dah stop time tuh. Klu idak, harus berpayung2. Tu yg tak suka tuh. Kang susah nak berjalan kat pasar.

page10While waiting another family members yg lain. Sempat lagi bergambar beramai2. Waktu ni mmg sejuk bebenau. Masing2 ber sweater. Khaira not joining us. Budak kecik tu pantang masuk kereta mmg dia tidur. So his dad jaga dia dlm kereta, my niece yg sibuk bershopping sakan.

page11Everyone mmg shopping sakan malam tu. Pantang nampak benda yg cantik2 mmg dibelinya. Orang mmg ramai ya amat. Sampai nak berjalan pun payah. Siap bergesel2 bahu gitu. Bila singgah satu kedai tu, mmg payah nak tgk ape benda brg yg dijualnya. Org berpusu2 betul. Nasib malam & sejuk. Klu idak, malas.

page12Kat pasar malam ni mcam2 barang dijual. Ada makanan, sourvenir, bunga2, buah2an. Bak kata org ape je yg korang nak kat sini mmg ade. Sayur2an jgn cakap lah kan. Mmg itu tempatnya.

page13Kain baju pun gyk gak. Tapi dorng ni mmg kaya dgn makanan, sampai kan cendawan hitam pun dorang buat goreng. Mmg kreatif. Sedap pun sedap. Sampai kan Lyn beli dua kali. Makan plak panas2. Mmg sedap.

Lagi satu madu stick tuh. Even RM1.00 pun, Lyn beli buat rasa. Mmg manis sesgt. Sampai tak lalu nak makan. Puteri suka sgt, sampaikan dia sorg jer sampai 2 stick. Hehhee

Mlm tu gak, kita beli sayur2an buat masak. Since tak tau kedai masak yg sedap. We decided to cook at apartment. Malam tu jer, mmg berhabis2an kitorang memborong. Agaknya klu bawak duit seguni pun mmg habis. hehehee

Ard 9pm, kita chow balik. Everyone running out of energy. Bygkanlah semua tempat kitorang tawaf. Manelah tak penat kan.

Balik tu, kita sempat lagi masak sup sayur & ayam goreng for dinner. Time hujan layan sup panas2 mmg syok. Mlm tu yg bujang2 keluar merayap ntah kemana. Sepatutnya Lyn nak ikut. Tapi tak larat sgt2. Akhirnya duk layan TV kat rumah smbil mengadap lappie.

Owhh kat sane ade wifi. Laju giler. Sempat bergossip with my niece & sis. Muahahahhaa


6 comments:

sW33tdARLiNG said...

pergi pasar malam ramai2 mcm rombongan gitewwww hehehehehe

dulu i pergi cameron pun musim ujan so mmg tak puas jalan... huks :(

atty's said...

bila lah dpt lagi g pasar malam kt cameron..byk kan benda2 yg digoreng..kty suka makan cendawan goreng ngn bayam goreng.

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
rombongan cik kiah.. hahaha

tu yg tak puas jalan tu sbb hujan sokmo huhuh

Lyn Yusoff said...

Atty,
kat pasar malam tu mcm dijualnyer..
sediakan jer duitnya...
nnti akak plan lah pegi... best...
kitorang plan nak pegi lagi. tak puas jalan ari tuh

SURIA AMANDA said...

best kan pi holiday ramai2 mcm ni..along tgh plan vacation utk kerabat sebelah abh nanti end of this year...

Lyn Yusoff said...

Suria,
mmg best sesekali holiday ramai2..
syokkkkkk