Family Holiday : Kea Farm

P1080296Lepas je selesai memetik strawberry ni strawberry farm, kita terus berjalan kaki ramai2 ke Kea Farm. Berbondong2 lah kami. Korang bayangkan lah, parking punyalah susah.

P1080298So bila dah dpt parking tu, biar lah park lama2. So kita jalan kaki jer. Tu yang paling senang. Jalan mmg jem sokmo kat area Kea Farm ni. Jgn haraplah nak parking dekat2 yer. Mmg jauh di hujung dunia korang akan parking.

P1080300Kat sini mcm2 ada. Family Lyn mmg berhabis2an shopping kat sini. Even Kak Ngah & Abg Uda not joining us, tetap ada buah tangan utk mereka. Kat sini tmpat kitorang duk beli2 bantal. Mcm2 jenis bantal ade kat sini. Kena pandai bargain. Klu tak, payah beb. Lyn dgn Along Lyn lah ketua bargain2 ni. Sure dpt punya harga yg murah. hehehe

page19Selain daripada bantal2 tu semua, ada gak jual souvenir yang lain2 seperti makanan, batu2 kristal, bag2, payung2. Ishhhh mcm2 lah. Malas nak sebut satu2. Klu korang pegi sini mmg akan rambang mata. Bukan setakat rambang mata jer. Duit seguni klu di bawak pun sure licinnnnn. Hehehee

P1080328Tapi yang paling sedih, tgh2 kitorang sibuk shopping, hujan turun dgn lebatnya. Mmg punah harapan nak sambung shopping lagi. Mmg tak kemana. Klu dah stuck kat satu kedai tu, mmg sampai ke sudah tak pergi kemana2. Hujan mmg lebat sesangat.

So berkumpul lah kita kat satu kedai. Sbb masing2 hilang bershopping. So kena contact each other. Supposedly, kita nak lunch kat luar beramai2. Tapi disebabkan hujan lebat, we decided to cook at apartment only.My mum mintak Lyn & my sis beli sayur2 dan buah2an tuk lunch tuh. Actually bukan lah kata lunch pun. Dah kul 3pm dah pun. Masing2 kelaparan. Disebabkan taknak kena hujan lagi, so kita terus balik apartment & masak je kat sana. Senang.

So abg2 aka driver2 ni kena amik kereta dulu. Kitorang just tunggu kat depan kedai jer. Lama gak kitorang stuck kat area Kea Farm tu. Nak tunggu hujan seda skit before balik apartment. Bayangkan lah bkn ade payung pun. Terpaksalah meredah hujan utk ke kereta. Nasib baiklah dekat jer. Kesejukan menggigil masing2. Dah lah sejuk, hujan turun lagi lah sejuk sampai ke tulang.

So terus jer balik apartment. Sampai apartment, hujan renyai2 jer, boleh gitu??? Sabar je lah. Huhuhuhu. Mmg dia suh kita stop shopping lah. Dia suh sambung esoknya before balik. Hehehe.


6 comments:

sW33tdARLiNG said...

kalau hujan mmg spoil nak jalan2... nak2 membawa budak segala.. padanlah u cakap tak puas shopping pun

SURIA AMANDA said...

best kan kat sini..sayur pun diorang jual murah..kekadang 12 bungkus rm10..eeee..x sabar nya nak pi lagi...

Coretan anuar said...

Wah.. Seronoknya bershopping Sakan..

Entri Terkini Di Blog Saya:
Bagaimana Untuk Mengundi Blog Pilihan Anda??
Tips Blogging: Semak kelajuan “Loading Page” Blog Anda

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
tau takpe..
mmg tak puas jalan n shopping..
nak lagiiiii!!!

Lyn Yusoff said...

Suria,
mmg betul.. murah2..
sbb tu bawak duit seguni pun tak cukup... nak pg lagi gak.. hehee

Lyn Yusoff said...

Coretan Anuar,
mmg best..
sampai duit habis.. hahaha