Our Big Time

It was a last minute plan. Last 2 weeks if I’m not mistaken.  The main point of going out on weekend to having makan2 together. Bukan semua pun my siblings ada. Just yg dekat2 jer. Kata last minute plan kan. Hehehe. Puteri also not joining us sbb ada majlis kat kampung Mamanya.

2 cars on the evening. The location was Big Brother Seksyen 7 Shah Alam. Ni pengaruh JJCM lah ni. Sesekali kita try western pulak since my mom suka sgt mkn spaghetti. Selera my mum kita dahulukan. Anak2 tolak tepi. Hehehe

IMG_0900 Only 9 of us. Lyn dah booked siap2. Maklum lah takut ramai org. Weekend kan. Taklah ramai org sebenarnya. Tapi lepas kitorang sampai ramai jugak org dtg. So let’s order. Pening jugak kepala tak tau nak makan apa. Nampak semua sedap.

Of coz air sampai dulu. We have a lots of chit chat. Borak2 kosong, borak pasal our family gathering on Jan 2014. Can’t wait!!!!

IMG_0912 This is grilled chicken chop. RM15.90. Most of us ordered ni. Sedap. Tapi klu kuah byk lagi sedap. Menepati citarasa lah. Dressed with salad, purple coleslaw and fries. The chicken, fries and gravy is good.

IMG_0915 We also ordered mashes potato as a side dish. I think it's the homemade mashed potato. Nice and creamy.

IMG_0917Grilled chicken spaghetti for my mum. She’s a big fan of spaghetti. Anak2 lah yg mengajar. Nak buat asyik tak sempat jer. Sbb every week full with wedding & macam2. So bila masanya nak masak. Ni tak payah masak. Kita order jer. Mum’s love it. Dia kata sedap.

IMG_0918 Big Brother fun fries with cheese. Ni pun sedap. Boleh jugak buat sendiri. Makanan lain kita order mushroom with bread, pizza, lasagna. Tapi lupa sbb masing2 dah serbu makan. hehehe

Well, of course taking picture is a must-to-do thing before we eat or maybe after we taste it. Ni jadi tabiat bila makan. Bukan Lyn sorang jer. Korang pun sama. Hehehe. So that's what we did.

page1 Photo obsession after makan2. Borak2, taking pic mcm2 style. This is also normal habit. Klu tak amik pic tu mmg tak sah lah jawabnya. My mum yg susah nak amik pic pun, dah jadi suka disebabkan perangai anak2nya. Hehehe

IMG_0929 One pic before we left. This pic was taken by Nurul. Since Puteri takda, kena lah dia jadi mangsa. hehehe.

IMG_0965Owh well, this is a last pic before next activity. Selalu ckp last, tak pernah yg last. hehehe. So after that we heading to Jakel. Dorang tgh buat sales kaw2 kan. Keluar Jakel hujan selebat2nya. Niat hati nak jalan2 kat Seksyen 7 tu lama skit. Tapi terbantut. Last2 kita balik rumah terus. Hehehe

Alhamdulillah, we had our good time. How I wish we could do that more frequently. InsyaAllah

Like I said before, can’t wait for the family gathering!!!


10 comments:

Rizziela said...

Bestnya makan ramai2

msredcheesecake said...

seronok wat family gathering ni.... silaturahim dgn family kena jaga... teruja tengok fries ngan cheese tu...

:: Mrs.Eady :: said...

amboii meriah!

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum..

Hehe bila berkumpul makan ramai2 1 family ni..even makanan tuh kurg enak sekali pun tetap blh jd happening and seronok kan kak...

regards,
triplesmiley


Lyn Yusoff said...

Rizziela,
mmg best..

Lyn Yusoff said...

Msredcheesecake,
sesekali berkumpul ramai2 mmg meriah..
seronok..
fries with cheese tu boleh buat sendiri. Senang

Lyn Yusoff said...

Mrs Eady,
mmg meriah..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
mmg betul..
kualiti time dgn family tu yg sgt penting..

Mummydearie said...

Family gathering ni memang seronok, Lyn tapi memandangkan kalau keluarga besar tu bukan senang nak berkumpul itu yang jadi lebih enjoyable bila dapat bersama. Yang pasti borak kosong, ngumpat sana-sini-sinun sikit-skit dan gosip light-light tu best giler ...hehehe!

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
ni fam gathering kecil2an jer sbb tak semua ada..
tunggu nnti fam gathering end of jan ni nnti.. tpi pun tak semua ada gak.. susah nak kumpulkan semua..

bab2 gosip ngumpat lite2 tu biasa..
takda rasa cam tak complete hahaha