It’s Cake Time

Ask anyone what foods they crave, and most of people crave like chocolate, cakes, sweet or etc.

Take me for example. I'm a chocoholic. Just about the only food I crave is chocolate, and sometimes cakes. I have been craving red velvet cake. Susah nak cari RV yg betul2 menepati citarasa tekak ni.

Puas browse web, FB and IG. Finally I’ve found it. Actually mula dah rasa nak order dah. Tapi nakkan opinion my sisters also. Sbb nak makan sama2 kan. Whatsapp the owner, find out the price & etc. So I come out with the order & made a payment. Pick-up that cakes somewhere in Shah Alam. Owh yea, for me it’s free delivery. Klu tempat lain tak sure ada charge ker tak.

IMG_0826 This is my order. I bought two sets of surgacombo with 4 premium cakes (red velvet, carrot walnut, lapis cheese and caramel brownies). Keempat2 jenis ni mmg sedapppp sgt. Sampai tak sedar tiba2 dah susut jer. hehehe. Yg paling suka of coz lah RV kan.

Btw, also ordered RV in jar. Kan dah trend skrg kan, cake in jar.

IMG_0821 This is for my cousin’s engagement last week. Comel & cute sgt. Kononnya nak sorok satu sbb cute, tapi tak elok lah pulak kan. Of cozlah tak bagi gitu. Sure lah gubah skit.

IMG_0832 Dan ini lah hantarannya. ni kita gubah sendiri jer. Bukan susah mana pun. Ada yg kreatif2 kat rumah ni, suruh lah decorate yg simple2.

Orait guyz. It’s highly recommend. Well, these are all based from my opinion. You can check-out their FB. Happy browsing dude.


10 comments:

Rizziela said...

dah lama x membaking..

Red Valvet memang sedap kan..tp sekarang ni saya sangat suka Chesse lelah

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

sofia bukan lah peminat cake..tp kadg2 bila tgk org review psl cake mmg blh cairlah jugak hehe

regards,
Triplesmiley


Dee said...

paling tak tahan cheese meleleh tu lah..huhu..

Amanda Suria said...

bab cheese meleleh tu mmg sedap...tp tu la...takut nak makan selalu..along bukan boleh sgt terlebih2 makan kek or cheese ni...

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
cheese leleh mmg sedap..
terliur dgr

Lyn Yusoff said...

Sofia,
sedap nya cake..
klu teringin mmg kena carik cpat2..

Lyn Yusoff said...

Dee,
cheese dia sgt byk.
puas hati makan...

Lyn Yusoff said...

Suria,
alaaaa along.. sesekali jer bukan selalu pun..
lyn pun makan time betul2 teringin jer..

Mummydearie said...

Anything cheese dah rasa nikmat sangat dunia makan ni. Tetiba pulak craving for cakes too :(

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
cheese leleh2 tu yg sedap..
beli jer kak.. klu rajin boleh baking sendiri :)