Gulai Tempoyak

Tau kan Lyn tak makan durian kecuali dimasak serawa durian & gulai tempoyak. Tapi klu makan makanan ni pun, Lyn just boleh makan sekali jer. Mmg tak boleh nak ulang dua tiga kali. Cepat muak nnti.P1070398This was Friday’s lunch, but I only had time to post it today. Nasi putih, jantung pisang, telur ikan goreng & sambal asam. Yuuummyyyyy.P1070397And also gulai tempoyak ikan parang. Yang ni palinggggggggggg sedappppp. I didn’t took breakfast, so tengahari mmg balun kaw2 punya makan. Sampai dua kali Lyn tambah nasi. Hehehe. Memang sengkak perut ni makan sampai 2 kali tambah. Selera bangat katanya.

4 comments:

sW33tdARLiNG said...

hairan... memang hairan! u memang boleh pakai durian yang dah diproses.. anyway, jantung pisang sounds good....

SURIA AMANDA said...

sedapnya..ikan parang masak asam pedas pun best kan..letak bendi byk2..wow..mabeles...suka tgok mangkuk lama tu...corak dia simple but menarik...

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
tu je yg boleh i makan..
klu raw durian mmg tak boleh..
nak muntah :)

Lyn Yusoff said...

Suria,
terbaik tu ikan parang masak asam pedas pastu letak bendi byk2..
pinggan2 lama tu mmg byk lagi kat rumah i.. khazanah lama :)