Serawa Durian & Roti Jala…

A day before my sis bought durians. Lyn mmg pantang bau durian. Musyukkkkkk. Bukan patang jumpa yer. Disebabkan my sis beli byk so separuh tu my mum buat serawa durian. Korang tau serawa tu camner rupanya??

P1070337Beginilah rupanyer serawa durian tuh. Masak pekat2 mmg walaweiiiiii sodap kau.

P1070346Boleh cicah dgn roti gak. Since my sis teringin nak makan dgn pulut. We go for pulut. Tapi tak semua boleh makan pulut dlm rumah tuh. So my mum decide buat roti jala plak.page5 So tiba lah masa nak membancuh & menebar roti jala. Hehehe. Masing2 mencuba nasib menebar roti jala. Bkn setakat my mum, habis my niece & kakak pun tolong sama. hehehepage4Ni 4 orang punya skill. Macam2 bentuk ada. Hahahaha. Lyn je tak try buat. Kalau Lyn buat ntah rupa ape agaknyer. Ater tangan mak tak seni kan. Hehehehe. Yang dah masak kita sejukkan jap sebelum kita gulung.P1070369Serawa durian dah siap. Roti jala pun dah siap gak. So, ready tuk di telan ngap ngap. hehehe. So kita makan ramai2 mmg syok. P1070371Lyn makan tiga ketul roti jala dgn serawa durian. Sedapppppp. Cukup lah Lyn makan tu. Bukan favorite sgt pun. Setakat ni je yg Lyn boleh telan. Serawa durian & gulai tempoyak. Lain2 mmg tolak tepi.

Kalau buah durian tu lagi Lyn tak leh terima. Busyukkkkkk!!!!

6 comments:

SURIA AMANDA said...

sama jer perangai ngan adik bongsu Lisa...

Lyn Yusoff said...

Suria,
hehhee..
leh geng.. hahhaa

sW33tdARLiNG said...

eeehh serawa durian makan pulak ya...? i plak mmg tak suka makanan berasaskan durian, but i'm crazy about durian!

Lyn Yusoff said...

sw33tdarling,
Serawa n gulai tempoyak je i makan..
lain tak boleh....
u plak suka makan durian erkk

dD Fabulous | sitekateki said...

ya ampun kak Lyn...sedapnyaaaa laaaaaaaaa...

Lyn Yusoff said...

dD,
hahahah...
yummmmy yummyyyy