Surat Khabar Lama!!!!

P1070147Susunan suratkhabar lama ni pun jadi satu issue kat rumah. Hehehe. Bukan issue gaduh yer anak2. Issue kemas gamaknya. Hehee

Last few days, my auntie dropping by to my house after visit Arwah uncle’s famliy. Masuk2 rumah terus ckp tersusunnya suratkhabar ni. Siap cousin Lyn pun menyapa sama. Hehehee

Hehehe.. Ni bukan my mum or kitorang punya kerja erk. My uncle punya kerja. Memang dia susun suratkhabar lama ni molek2, teratur dan tersusun. Dah bertahun2 dia buat cam gini. Sampai akhirnya kitorang pun terikut sama. Hehehe..

Suratkhabar Utusan Malaysia ni mmg dia langgan setiap hari. Ada org hantar kat rumah. Jadinya suratkhabar yg baru mmg my uncle susun elok2 kat hall. Lepas habis satu bulan tuh my uncle turunkan kebawah plak.P1070150Hok ni lah yg bersusun kat bawah. Yang bhgn atas pun sama gak tersusun cam gini. Cuma Lyn terlupa nak snapped pic. Hehee

Klu dah byk sgt, mmg kita called lori suratkhabar lama tu dtg. Hari ni called sok sampai. Best uncle tuh. Dapat duit jual suratkhabar or brg terpakai, kita simpan dlm tabung family. Boleh wat macam2. Hehehe

Korang punya suratkhabar buat ape?? simpan dlm stor ker?? Hahaha

9 comments:

Dee said...

ada dlm stor..suami nak tunggu harga paper naik..kot leh jd jutawan..hahaha..

ieda said...

suratkhabar kat rumah saya bersepah2..kalau kemas pun nanti berselerak lagi.tapi bila lori 'old newspaper'mai cepat ja bebudak2 tu angkut.

Lyn Yusoff said...

Kak Dee,
Lyn pun nak tggu paper baik harga gak lah. untung2 jd jutawan gak. Hehehee

Lyn Yusoff said...

Ieda,
kt rumah ni mgm tersusuh cam ni..
payah nak tgk brsepah2. hhee

sW33tdARLiNG said...

serius, mmg kemas gila.. for sure ur uncle masa membelek suatkabar pun very the cermat kan....


dulu my parent beli suatkabar ari2 gak.. mmg laa susun jugak tp takde laa teratur smpai macam paper baru

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
yup.. my uncle mmg cermat org nyer..semua kerja yg dibuat mmg cermat n kemas..

blh try kat rumah camtuh..
nampak tersusun...

NUR ARIFAH BT SHAHRIER said...

bOLEY TAK BG NO TELEFON UNCLE LORI PAPER TEW?

NUR ARIFAH BT SHAHRIER said...

Boleh tak bagi no telefon Uncle yg dtg pick up suratkhabar lama tew?

Atong Jazz said...

Kalo ada yg nak jual surat khabar lama tu bole call sy 01117547144..