April Mini Celebrations

Al-kisahnya April mmg bulan yg mmg byk hari yg perlu kitorang ingat.

4th April 2014 – Nurul’s birthday

17th April 2014 – Puteri’s birthday


Actually, bukan nak skipped birthday Nurul ke apa, tapi kitorang sengaja buat dia tunggu2, Sure dia pikir ada tak org nak celebrate birthday dia dgn Puteri. Owh yer kita celebrate sekali harung on 170414 on Puteri’s birthday.

Panggil dorang dtg rumah my mum, suruh dorang tgk TV, panggil yg lain2 jugak. Kitorang yg kat luar menjalankan misi menyalakan lilin. Bg dorang khayal, terus masuk & nyanyi birthday song. Both of them mmg terkejut gila. Malu2 pun ada jugak. Suka pun yer jugak. hehehe. Siap ckp lagi ‘ingatkan lupa’ hehehe

IMG_1578..Blowing the candles first after birthday’s song. Excited memasing dpt birthday cake & blowing the candles.

IMG_1618 Yeayyy!!! it’s cutting time. Suka betul budak2 berdua ni dpt potong cake. Actually it's not a proper punya majlis pun. Just simple2 jer. At least adalah potong cake kan. Better than nothing right..

On 19th April…

My sis birthday… Ni pun simple2 jer jugak. Plan nak celebrate siang, tapi masing2 tidur tak hingat dunia dek hujan lebat, so kita postponed ke malam jer. Ada drama jugak kali ni. My sis nak keluar dah, tapi my sis yg sorang lagi panggil masuk rumah balik sbb kononnya nak kirim barang.

Elok dia duduk sambil borak2 dgn my sis & mum, kitorang terjah masuk dgn lagu birthday. Apa lagi, terkejut dibuatnya. Katanya patut lah sibuk nak kirim memacam, rupa2 nya nak buat surprise. hehehehe. Lakonan kena mantap ok. Hehehe

IMG_1638Happy birthday kakak. Semoga panjang umur, murah rezeki & dikurniakan kesihatan yg baik2.

Sempat kitorang mkn kek ramai2 sebelum dia keluar. Actually ni kecil2an jer. Mmg cake semata. Org kata tak proper sgt lah. The big celebration will be held on May, In Sha Allah. Yg tu mmg sekali kan birthday from Jan to May. Ramai jugak rasanya. Cake pun nak kena besar. Hehehe

Kenduri Arwah & tahlil pun In Sha Allah on May jugak nnti. Tgh tunggu my bro’s date. Bz sgt dgn outstation Abg Lyn yg sulong tuh. Since dia ketua keluarga after my Abah passed away, so kena lah tunggu dia. My mum tak kisah sgt anytime pun boleh buat. Bkn apa, nnti nak dekat puasa, ramai yg nak buat kenduri, smpaikan takde slot nnti. Tu yg kita nak buat awal. At least tak lah berebut2 nnti.

Harap2 dptlah buat 1st week of May nanti.


10 comments:

msredcheesecake said...

soo sweet prepare surprise celebration...biat kecik2 janji happy...

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum...

Ohhh 1st week tuh yg ada cuti labour day ek..sure best dpt bkumpul reramai...huhu bestnya...

kak...kecik ke besar tuh bkn kiraanya..yg penting semua happy bahagia kann

regards,
Triplesmiley


:: idzwa :: said...

wahh seronok nyer walaupun kecil kecilan

Amanda Suria said...

Happy birthday buat semua....seronok kan sambut2 birthday

Mummydearie said...

Mana tak excited bila dapat kek 'mengejut' macam ni. Sedangkan budak-budak pun excited, inikan pulak yang dah senior, yang rasa macam dah dilupai je :)

Lyn Yusoff said...

msredcheesecake,
the main point nak happy kan dorg, kecik ke besar belakang citer..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
haah lah akak terlupa plak. Next week je kot..
betul tu kecik or besar tak penting.. yg penting happy :)

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
yer.. yg penting happy :)

Lyn Yusoff said...

Suria,
thx along..
just nak bg dorg happy jer..

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
tu lah kak, sure lah suka kan..
surprise katanya...

Post a Comment