Finally I Got These

20140319_132047 Nasi ambang from my bos. Dia belanja semua staff kat Corporate Office. Actually dia dah janji nak belikan nasi ambang last month. Tapi dia sms kata makcik tu tak jual. Even my bos ni Chinese, but he love to eat nasi ambang.

It is difficult to find good and authentic nasi ambang. Yg selalu ada time kenduri lah. But he bought in Subang. But the actual location Lyn tak tau. Tak pernah tanya. Sesekali nak gak tanya kan. Boleh beli sendiri nanti. Hehehe. 

So lunch kitorang makan ramai2 kat garden. My boss tak join pun. Dia dah makan dulu. hehehe.

20140319_132146 An authentic Nasi Ambeng should consist of seven different types of toppings. Ada nasi, ayam sambal, ikan masin, serunding kelapa, tauhu, tempe, suun dan kentang. Mmg sedap sgt. Portion mmg agak besar jugak. Puas lah makan.

Actually dah byk kali jugak my bos belanja. But to be honest, this is better one. Lyn pun suka sgt!! Dia pernah mkn kat KL, still tak boleh beat yg ini. Yg ni paling sedap katanya. Sure, you can get nasi ambeng elsewhere but not like this.

20140319_132257 Sambal sotong not included yer. Lyn kan bawak bekal pergi kerja. Since my bos belanja, jadinya baik kita makan nasi ambang jer. Takut nnti klu di simpan sampai petang basi pulak. Jadinya makan nasi ambang bersama sambal sotong. Kenyang. Hehehe

Nasi yg Lyn bawa tak sentuh pun. Bawak balik rumah semula. Bkn basi pun. Selamat buat nasi goreng untuk dinner malam tuh. hehehe


10 comments:

:: idzwa :: said...

sedap nyer sambal sotongggg!!

attyfir said...

terliur tgk nasi ambang,.
kty lama dah makan nasi ambang.

Amanda Suria said...

Lyn kenyang...along ni bila baca terus laporrrr.....arghhhh...

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
mmg sedap...

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
tu lah kak.. ni pun bos belanja..
tapi klu yg kat kenduri lyn jrg makan.. sbb terlalu byk sgt lauk pauk bercampur

Lyn Yusoff said...

Suria,
alaaaa lapar jugak along..
hahhhaa

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum...

huaaa nasi ambeng!!! lama tak makan nasi nih!!

regards,
Triplesmiley



Lyn Yusoff said...

Sofia,
tu lah.. time2 kenduri baru dpt mkn..

Mummydearie said...

Nasi ambang ni yang paling penting bagi akak mestilah ikan masin, suun dan tempe tu. Yang lain-lain takda takpa. Sesekali pekena memang terasa ohsemnya!

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
klu lyn takde serunding pun takpe.. lain2 kena ada..