Corat Coret di Bandung

IMG_4969 Malam ketiga, on the way back to guest house. Dalam keadaan macet gitu, ternampak kereta savvy. Bangga jap. Selama kat Bandung, kitorang nampak satu kereta wira & myvi jugak.

IMG_4871 Supir kitorang kata hotel ni adalah hotel yg paling mewah di kawasan Bandung.  6 or 7 star katanya. Satu malamnya berjuta2 harganya…

IMG_5007 Teksi vios yer di sana. Teksi Chevrolet pun ada.

IMG_4519 Segala jenis kain lace. Mmg rambang mata.

IMG_5050 Ni dentist yer anak2. Tapi words ‘ahli gigi’ ni betul2 kelakar. Mmg terkekek2 kitorang ketawa bila nampak signboard ni. Mcm ahli ‘parlimen’ jer.. oppssss :D

IMG_4643 Macet. Sepanjang di Bandung mmg sentiasa macet jugak. Semua kenderaaan berpusu2. Pernah jugak kami menunggu hampir 15 minit nak melintas jalanraya. Tapi tak berani. Sbb kenderan mereka semua laju2. Tapi Lyn respect betul lah dkt dorang ni. Selama di Bandung, macet, atau kenderan sipi2 rasa nak melanggar kenderaan lain, tapi tak pernah Lyn jumpa satu kemalangan pun. Mmg terror betul. Klu kat Malaysia, sure dah kena dah. Honk sentiasa kedengaran di sini. Tapi takde pun yg marah2. Semua relax jer drive. Cuba klu di Malaysia….

IMG_4864 Kat sini ada mineral water nama dia RON 88. Klu di Malaysia, minyak jer yg di panggil RON

IMG_4954 Kedai makanan sorong. Mereka mencari rezeki dgn cara begini. Tak kisahlah janji halal kan. Bkn mencuri.

IMG_5009 Deretan kedai di sekitar laluan ke Pasar Baru. Mmg tak berhenti. Terlalu macet

IMG_4883 Pria untuk lelaki. Toilet ye ni.

IMG_4884 Untuk perempuan spt saya :)

IMG_5005 Orang kilat. Complete satu badan. Mereka2 ni akan membuat mcm2 cara untuk mengambil perhatian orang ramai. Sambil buat pertunjukkan, sambil tu mereka mencari rezeki.


6 comments:

:: idzwa :: said...

uhhh seronok!

Rizziela said...

menarik

attyfir said...

kelakar lak signboard ahligigi..

rasp said...

ahli gigi hahahahhahaha...
memang lawak....
and signboards dorang memang slalunya mengundang kan kita gelak kan....

rindu lak nak ke bandung ni...

Mummydearie said...

Menarik gambar-gambar yang Lyn kongsikan di sini. Nak masuk toilet wanita tu kena berkemban ke :)

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
boleh jugak klu nak berkemban LOL