Suatu Ketika Dulu

permainanRindu zaman kanak2 dahulu. Semua kini tinggal kenangan. Klu lah boleh di putarkan balik, kan best. Best jadi kanak2 ni. Tak payah nak fikir apa2 yg serabutkan otak. Yer tak??

Boleh main2.. Lari sana, lari sini…

Boleh kejar ayam satu kampung…

Boleh main guli… Boleh main galah panjang..

Isshhhh mmg semua boleh lah senang cerita.

Bila penat, balik rumah, mandi, makan & tidur. Serious mmg best..

Ok.. antara permainan kat atas tu mana yg korang pernah main?? Mostly semua pernah lah kan. Semua Lyn pernah main kecuali main meriam buluh tuh. Yg tu mmg tak pernah seumur hidup. Klu dgr meriam even sampai sekarang ni pun, siap tutup telinga ko. Bingit.

Yg paling suka main getah. Zero point… Hehehe

Korang pulak?? Mostly pernah main semua kan. Tp klu yg perempuan pernah main meriam buluh, korang mmg terror. hehehe


9 comments:

rasp said...

kita sropa...
tak pernah main meriam buluh...
bukan sebab apa...
penakutttttt kebabooommm....
mercun bodoh2 pun i takut gak sis...
ni kan meriam buluh....

tak leh ku bayangkan camne lah dolu2 i leh lompat tinggggiii dari kepala main tali tu sis...
now nak lompat takat lutut pun lum tentu lepassss hahahahahahaa...

ahhh sweet memories!

Amanda Suria said...

BETUL TU...KALAU BG ANAK2 KITA TGOK GAMBAR NI DIORANG MACAM PELIK JER TGOK MAINAN MAMA DIA MASA KECIK2..TP YANG PELIK TU LA YANG BEST KAN...

Mummydearie said...

Akak main zero point (selalu kantoi sebab takdalah tinggi mana), tingting dan batu seremban selalunya. Aha, ada lagi... suka juga main apa tu letak spider atas kotak mancis suh meke bergusti tu... Paling best ofcoz main pondok-pondok masak daun pokok dengan minyak takpun main kahwin-kahwin. Best, best!

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum...

sofia pun tak pnh main meriam tuh tp tahu lah kalo blk kg cousin yg lelaki sure akan buat tuh...tp budk skg..dr 1-9 mmg xde pun..cth ketara nmpk dlm adk2 sofia..yg bongsu xtau langsung game2 tuh

regards,
Triplesmiley

Lyn Yusoff said...

Rasp,
hahahaha...
mercun biasa Lyn ok lagi..klu meriam buluh mmg tutup telinga. penakut kan.

samalah kita kak, klu setakat skit tu blh lah lagi lompat, klu takat lutut pun mau tak lepas kan.. hahaha

Lyn Yusoff said...

Suria,
dorang mane reti main2 ni semua along.. lahir2 dah tgk hp ipad bagai..

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
zero point mmg best.. skrg ni lompat, mau lah tak lepas kak..
main kwin2 pun best..main masak2 rumput pun boleh.. tak pun ubi kentang. hahaha

Lyn Yusoff said...

Sofia,
selalu klu time raya mmg jiran2 kitorang yg lelaki duk main meriam buluh. tapi skrg ni takde dah lagi..
budak2 skrg mmg tak tau.. dorg semua membesar dgn gadget..

Chekgu Azrine said...

Dulu rin suka main getah..haha