Caca Marba

Seven years ago, when I started my first blog, I knew absolutely nothing about blogs or blogging. By now, I've built and managed my blog every day. Sometimes ada jugak masa terlepas pandang especially on weekend. Weekend adalah hari rest, so say NO to blog. hahaha

Kadang2, byk idea mencurah2 nak ditulis.

Ada masa, nan hado. Pening fikir nak tulis apa. 

Like this today, I’ve no idea to write in my blog. But tulis jer lah, even ntah apa2 pun. Hehehe

20140413_181449 Sapa2 yg lahir tahun 70an, 80an, sure ingat akan gula2 susu pelbagai perisa ni. Dulu2 klu beli 10 sen dpt 3. Sekarang, tak dpt lagi jah woooiii. Brg semua dah mahal. Kadang2 sanggup simpan duit belanja sekolah sbb nak beli gula2 ni. Lyn lah antaranya.. hehehe

I was surprised when I got this from my sister. Ingat kan takde jual lagi dah. But seriously I couldn’t find them. Bila dpt terus makan non-stop. Cuma rasa tak sesedap dulu. My fav was choc of coz. But the rest pun sedap jugak. Budak2 skrg sure tak tau gula2 ni kan.

20140412_134506 My lunch during my seminar last week. Lately ni mmg jarang sgt mkn nasi especially dinner. Lunch kadang2 je mkn. Klu mkn pun, mmg akan pastikan bukan heavy lunch. Just a simple that was good enough. Org tanya, diet ker?? Yes, I am. Lyn mmg akan susah hati klu org kata Lyn berisi. Padahal tak pun. Sbb dia jarang jumpa Lyn kot. *Statement nak sedapkan hati sendiri*

My weight still maintain at 45- 47kg only & not exceed 50kg. So kena maintain tuh. Hehehe


10 comments:

:: idzwa :: said...

gula-gula old skool :)

attyfir said...

dulu memang suka betul ngn gula2 ni.
kty pakai gula2 susu tepung :)

Hernee Nazir said...

ya Allah lamanya tak jalan2 sini..

hai lyn ;)

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum,

huaaaa kak!! sofia suka gula2 tuh dlu..super le fav hehehe..

huhu...sofia pun sm susah hati..sbb susah hati baju2 yg ade takut tak muat lagi..sofia mmg sensitif kalo ada baju tak muat..huhu sayanggggg!!!

regards,
Triplesmiley


Mummydearie said...

Ya, Allah! Lyn... Baru 45-47kg dah rasa berat? Kalau 50kg pun apa salahnya? Akak ni bila nafsu makan membuak-buak sampai masuk bawah mejalah kalau nak naik penimbang! Itu pun rileks aje. Dah kena sound dengan HD barulah insaf sementara :)

Eh, betul ke gula-gula tu zaman dulu-dulu? Tapi akak pun merasa jugalah. Bawa bekal gi sekolah agama petang.

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
yer btul :)

Lyn Yusoff said...

Attyfir,
haah kak ty, gula2 susu tepung.. sedapp

Lyn Yusoff said...

Hernee,
hehehe... lama tak nampak u blogging..
hi anyway..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
meh lah kita sama2 diet.. kang tak muat baju hehehe

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
tak mau exceed 50kg kak..
tu dah kira berat lah tuh... skrg dlm process nak kurus lagi..