Semalam & Yg Lepas2

Hi LoVers,

Good morning everyone!!! How’s ur weekend??

Lyn biasa lah klu nak keluar mesti on Saturday. Time tu lah nak pergi semua tempat. Penat pun tak kisah, janji semua settled hari yg sama. Klu boleh taknak tunda ke Ahad. Sbb ahad adalah hari dgn family, except klu ada kenduri2 yg tak dpt dielakkan. Tu wajib pergi lah jugak.

Starting sabtu tu, masing2 dah simpan air. Maklum lah area rumah kena catuan air. Dua hari ada, dua hari takde. Ikut start hari Ahad. Tapi sampai ahad malam still ada air lagi. Alhamdulillah. Kena ke tak kena, tadah ttp tadah. Kang tak memasal takde air, mana pulak nak ku cekau. hehehhee. Segala baldi & tong penuh dgn air. Sampaikan takde space dah. Dlm bilik air jgn cakap lah. Penuh. Ruang kosong ngam2 untuk mandi jer. Hehehe.

Bila musim takde air ni, mmg takkan makan luar lah jawabnya. Ehhh mcm lah ko makan kat luar kan Lyn. Hehehe. Mmg jaranggggggg sgt mkn luar pun. Bkn apa, kang brg2 masakan sambil lewa jer org kedai basuh. So baik elakkan. Jadinya, lebih selamat makan kat rumah.

20140323_191401 Owh yer, ni bkn kes mkn kat luar sbb takde air. Ni cerita 2  minggu lepas klu tak silap. Kitorang klu weekend, normally cuti masak except for breakfast. Tu mmg kena masak. Lunch normally kita makan jer apa yg ada. Takde nak masak2 nasi lauk segala. Klu ada pun once a month. Or else nak buat makan2, tu lain cerita lah.

So disebabkan perut masing2 lapar bila dah petang, terpaksa lah mencari makanan. Nak masak taklah kan. Jadinya ke mcd jer terus. Dkt dgn rumah pun ya. Tak payah nak tunggu lama2. Kitorang berlima makan kat mcd jer. Yg lain tapau untuk org2 kat rumah. Takkan kita kenyang, org lain lapar kan. Mane aci mcm tuh. Dah mkn petang, of coz tak dinner dah. Next day baru makan nasi.

8 comments:

:: idzwa :: said...

nyumss~

Rizziela said...

dah lama x makan McD

Isteri kepada Suami said...

Assalamualaikum..

Ohhh baru isnin sofia dah mula counting untuk jumaat...huhu..

sabtu aritu sofia pun bantai mcd dgn chibby hehehe

regards,
Triplesmiley


Mummydearie said...

Baru pekena McD RM2.50 pagi tadi...
Alhamdulillah rumah akak takda pulak air kena catu. Sentiasa aje ada. Tapi tak syak lagi, memang penuh segala bekas diisi air. Nak dibuang sayang, nak disimpan terus, kuning pulak tengok bawah bekas tu...

Lyn Yusoff said...

Idzwa,
yummssss :)

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
i pun sama.. tu yg teringin pi jugak beli..

Lyn Yusoff said...

Sofia,
amboiii cepat nya counting jumaat..
hehehe

Lyn Yusoff said...

Mummydearie,
kali ni turn kitorang pulak kak..
mmg payah klu takde air ni.. susah nak buat itu ini...