Budak Besar Baru Belajar :))

Hi Lovers,

Good morning everyone!!!

How’s your day?? Mine.. was tired. Really… really.. tired. Huhuhuhu

Yesterday, when I was in the office sempat lah blog walking ke blog kawan2. Tu pun pinjam lappie my friend.  Adalah dalam half an hour.  Malas tul nak bawak lappie bagai. Berat. Lagipun kalu dah bawak lappie sure asyik blogging or FB bagai. So baik tak payah bawak. Hehehee..

So sambil2 blog walking ni, my colleague si Hafiz ni duk tanya..

Kak, camne nak wat watermark cam dlm blog akak ni?

Owh akak guna WLW

Ape kebendanyer tuh?? Saya pun nak wat gak lah. Boleh tak akak ajar saya.

Boleh2!!! Search Windows Live Writter kat Google then download. [Lyn pun ajar lah my colleague ni satu2 sampai dia sempat buat satu posting kat blog dia]IMG00141-20100727-1605Hah!!! ini lah dia my colleague ni. Suka tul dia dapat guna WLW ni. Lepas ni katanya senang lah dia nak wat watermark kat pic2 dalam blog dia.

So lepas ni dik, rajin2lah blogging ok. Jgn biarkan blog tu bersawang. hehehe

Pada Lyn, even blog kita tak famous pun, yang penting kita ade trademark. Bukanlah gah mana pun. Tapi sekadar identiti..

Wah gitu!!!!  :))

7 comments:

abma said...

Setuju lyn 100%. Biar tak famous, biar orang tak kenal, cuma sekurang - kurangnya,kalau boleh adalah kawan2 yang kenal, masuk sikit ke dalam surat khabar, kat Search Engine tu kalau boleh biar muka depan blog kita je yang sapu, mana-mana ada je orang cakap pasal kita dan blog, seminar sana sini orang jemput kita, pakar motivasi pun bagi kita peluang berucap... opsss banyak pulak...Kalau bolehlah

iLhAm.HaFiZ said...

Kak Lyn,

Terima kasih kerana sudi mengajar semalam. Heheh. Bukan sengaja nak biarkan ia bersawang, tetapi saya sibuk dengan tugas harian. Akak pun tahulah 'nature' kerja kita bagaimana kan?

Insya-Allah, nanti saya berceloteh kerap sikit dalam blog saya tu. Tapi, Kak Lyn agak2 rajin ke akak nak menjenguk ke situ? ;p

Lyn Yusoff said...

Abma,
tinggi benar harapan tu. Lyn blogging pun saje2. sekurang2 nya leh tukar pendapat & share cerita dgn kawan.. just a simple blog.. it was good enuff :)

Lyn Yusoff said...

Hafiz,
it's my pleasure..
ajar mane yg tau jer. takpelah.. ade masa bleh celoteh panjang skit..

sure lah akak singgah.. setiap hari mesti blog walking ke blog kawan2.. so kenalah update selalu.. klu tak update camne akak nak singgah.. hehehe

mummysyafie said...

nak belajar jugak la pasal blog ni. evebtho dah masuk tahun ke tiga, ilmu blogging still teruk la.

selama ni buat blog just..taip n publish. cari kawan..jumpa kawan. tu je. tak taw lak leh edit pic segala bagai..

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
samelah cam lyn gak.. ilmu dalam blog ni skit tul..

baru2 ni je pandai guna WLW..
boleh letak watermark & borders.. klu tak sampai bila tak reti.. hehehe

chef azli said...

jom follow sy jg