Preparation for Kenduri

08072010503Budak 2 orang ni, orang sibuk buat kerja. Dia sibuk nak bergambar. Yang sorang tak abis2 tgk magazine.. yg sorang lagi nak berposing. Tu pun dah penat menyanyi. Menyanyi jerlah kerjanyer kan. Hehehe

Since everyone free last nite, kitorang buat skit preparation for kenduri tahlil this coming Saturday. Actually, buat skit buah tangan untuk tetamu yg datang nnti. Simple jer. 08072010508We bought this cake from my cousin. Tu pun tempah last month. Nasib baik my cousin nak terima. Yelah… dia kan byk tempahan. Maklumlah org ada kedai bakery. Sane sini penuh dgn tempahan. 08072010510So kita potong2 dan bungkus dalam plastik then stapler. Simple jer. Nanti dah siap, kita masukkan dlm paper bag bersama2 Surah Yaasin. Tapi proses tu tak siap lagi. Esok malam or sabtu pagi baru buat. Bukan susah sangat pun.08072010504Again…

Tengok tu, si Puteri tersengih2 cam kerang busuk.. yang Nurul plak tgh menyanyi. Tengoklah tu muncung2 mulutnya. Hahaha. My mum kata, tak bukak TV or radio pun takper. Budak2 ni dah menyanyi sekuat hati. So dengar je lah dorang nyanyi. Tapi telinga gua yg bingit. Sabar jerlah. hahahaha

6 comments:

Dee said...

selamat bekerja keras ye lyn..hehehe..

lily lotus said...

ehh anak2 buah u macam muka u lah..sweet n cute :)

Kaseh NazLieza said...

bestnyer cousin akk dh ader bakery sndri..cita2 lieza jg tu kak..uhuu

Lyn Yusoff said...

Kak Dee,
ye kak.. sangat bekerja keras sekarang ni.. hehehe

Lily,
Puteri tu mmg ikut muka i.. mmg dia perasan sgt..
yg sorang tu my granddaughter.. tu ikut belah her mom kot..

Lieza,
Work harder dear.. sure berjaya..

Cik N said...

si kenit tu nyanyi lagu ape ek smpi muncung gitu...heheh

Lyn Yusoff said...

N,
nyanyi lagi Adira..
sbb tu sampai muncung2 cam gitu.. hehehehe