Masih Tak Layak :(

Percaya atau tak nafsu makan Lyn bertambah dua tiga hari ni?? Tu lah masalahnyer. Klu asyik makan je, mmg susah nak stop. Mesti nak mengunyah je dalam mulut ni. Pantang ada makanan depan mata sure nak menyunyah. Hehehe. Hah!! tu biasanya jarang berlaku pada Lyn. Selalunyer mmg payah nak makan. Letak lah ape pun depan mata. Memang aku tak pandang. Hehehe

Tapi bila nafsu makan melampau, asyik nak makan jerlah. hehhe. Tapi yg peliknya. Orang kata makan fast food, choc or makan makanan berlemak cepat gemuk kan?? Lyn makan semua tuh, tapi klu naik pun skit je, lepas tu turun balik. Mmg tak boleh nak gemuk kot Lyn ni. Heheh.

Selama hidup kat dunia ni, berat Lyn hanya pernah mencecah sampai 48kg sekali je. Mmg tak pernah lebih dari tu. Time tu punyalah suka. Maklumlah tak pernah kan. Tapi sekejap je uolsss. Lepas tu turun balik ke 45kg. Mmg tak kan bertahan lama pun. Mungkin sbb keturunan kot. Tu yang maintain je tu. hehehe

If I’m not mistaken, lebih kurang 5thn lepas, my previous company ada wat kempen derma darah. So kitorang ni pun pergilah. Walaupun muka cuak 1st time nak derma darah, tapi tengok kawan2 semua nak derma kita pun terjebak sekali. So pergilah check kan nak tau kita layak ke tak nak derma darah. Kawan2 pun semua lepas. Sampai my turn, nurse tu cakap…

Cik Azlinah, awak tak boleh derma darah yer.

Ketinggian & berat awak tak ideal. Kalau nak diikutkan dengan ketinggian cik ni, berat cik Azlinah kena 52kg, baru cik Azlinah layak derma darah. Sekarang berat cik hanya 45kg jer.

Owh yeker… <--- tercengang2lah saya masa tuh.

Rupa2nyer dorang tak nak kita tanggung risiko. Takut ade effect kan. So lebih selamat tak payah derma. Dibuatnyer kita pengsan, tak memasal je kan.

Last 2 years pun, Lyn try gak nak derma darah. Tapi masih tak layak. Berat badan masih tak ideal.

Eermm tak tau lah sampai bila Lyn layak derma darah. Cian2… Huhuhu

11 comments:

Dee said...

sayangilah tubuh anda sementara masih slim..hahaha..

yelah..lum kahwin lum beranak..mmg susah sket nk naik..kak dee dulu pun 38kg je..mmg xleh nk derma darah..kurus melidi..skrg ni jgn ckp dh 50++..hahaha..

nadia.yusof said...

kak lyn.... kita sama.

sob sob... berat nadia 40kgs.. kalau dapat capai 45kgs tu pun dah heaven. tapi xjugak dapat. makan la banyak mcm mana pun. BMI underweight xpernah ideal..

Lyn Yusoff said...

Kak Dee,
betul tu kak.. sementara lum kawin ni..jaga bdn betul2 kan..
sok2 dah beranak pinak.. sure dah kembang sana sini..
hehehhee

Nadia,
same lah kita erk..
kurus gak nadia ni erk..
tpi bila naik 48kg tu suka betul..
tpi jap jerlah... bkn leh tahan lama pun..
sob sob...

abma said...

rasanya ada juga kalangan masyarakat kita yang tak nak derma darah, tetapi bukan sebab berat diorang, tetapi takut dengan jarum...

abma said...

rasanya ada juga kalangan masyarakat kita yang tak nak derma darah, tetapi bukan sebab berat diorang, tetapi takut dengan jarum...

abma said...

rasanya ada juga kalangan masyarakat kita yang tak nak derma darah, tetapi bukan sebab berat diorang, tetapi takut dengan jarum...

Lyn Yusoff said...

Abma,
mesti ada org kita yg mcm tuh..
tpi i tak layak pulak..
teringin tapi tak layak.. huhuhu

mummysyafie said...

saya pun dah berapa kali cuba..tapi selalu nya mesti tak sihat. tak taw la bila leh derma darah ni

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
samala kita..
tak tau lah bila kita ni layak kan.. huhuhuhu

Anonymous said...

Initial of all [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x workout schedule[/URL][/B] recall that when I say diet plan, [B]does p90x work[/B] [B]p90x workout schedule[/B] do not mean that you are going to have to starve. [B]does p90x really work[/B] good diet will enable you to consume more healthy foods, [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]does p90x work[/URL][/B] include a smaller number of calories. [B]insanity[/B] way you'll not be starving, [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x before and after[/URL][/B] only replace all the foods which you used to [U]p90x sale[/U] eat with more healthy ones.

Initial, when [B]insanity[/B] start working to build the muscles, [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x nutrition guide[/URL][/B] would like to be really careful not to over do. [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x diet[/URL][/B] cannot build the muscle while [U]p90x calendar[/U] are lying on the back! What we mean by this is don't hurt yourself, simply because when [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]does p90x work[/URL][/B] are hurt you may not be capable to do [B]p90x cheap[/B] kind of weight lifting or physical exercise. Although [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com/insanity-workout-dvds.html]workout review[/URL][/B] should be working hard, [B]p90x[/B] [B]p90x fitness guide[/B] can't overdue it!

Anonymous said...

Tiffany's jewelry is world famous company and if [B][URL=http://www.etiffanystore.com]tiffany[/URL][/B] you cannot afford the actual jewelry there are a lot of Tiffany inspired jewelry to choose from. While Tiffany's [B]tiffany[/B] has produced some more affordable pieces like key chains and money clips [U]pandora necklaces[/U] for those wanting the elegant pieces without the price tag there are other options. Tiffany produces bracelets, rings, earrings [U][B]tiffany co[/U][/B] and necklaces.

Besides the traditional Tiffany's style, the jewelry [B]tiffany rings[/B] comes in the traditional blue box and you can even find Tiffany inspired jewelry that [B][URL=http://www.pandoraforyou.com]pandora jewellery[/URL][/B] reproduces the Tiffany style down to the box. Tiffany jewelry is traditionally sterling [U][B]tiffany[/U][/B] silver as the Tiffany Company has produced a special blend of silver that is very strong [U]pandora beads[/U] and will last.

It is not a direct replica but it is inspired from the Tiffany style so [B][URL=http://www.etiffanystore.com]tiffanyjewelry[/URL][/B] many of the pieces are very similar to Tiffany. Some companies [U][B]pandora bracelets[/U][/B] may even produce direct replicas. The main difference between real Tiffany's jewelry [U]tiffany co[/U] and the inspired version jewelry is the price tag. They are just as beautiful [U][B]tiffany earrings[/U][/B] and classic as the real ones but at much more affordable prices. If you aspire for [B]tiffany jewelry[/B] a piece of Tiffany's then you should investigate Tiffany inspired jewelry.


Tiffany also offers men's jewelry and you can find Tiffany's inspired jewelry [B]tiffany co[/B] from their men's line. There is a huge array of cufflinks available with two tone cufflinks, woven cufflinks and love knot [U][B]tiffany jewelry[/U][/B] cufflinks to name but a few. Other men's [U][B]pandora[/U][/B] jewelry include pendants, chains, heavy mesh rings, eternal cross pendants, dice key chains, golf [U]tiffany co[/U] club money clip, sterling silver dollar sign money [U]tiffany[/U] clips and dog tag pendants.