Dek Kerana Pandai Sangat :(

Still remembered my previous entry?? Kan Lyn ada bgtau ada incident berlaku masa wat caramel puding hari tuh kan. Tu lah bijak sangat, sampai benda tu pun den tak leh nak pikir.. huhuhuhP1040594Incident berlaku masa Lyn tgh masak gula ni. Time ni sure panas lagi kan. Tapi tak semena2 Lyn pergi rase dengan hujung jari Lyn. Giler menggelabah dibuatnyer.. Terkejut cam kena kejutan elektrik ko..  Hahahhaha…P1040600...Sakit wooooooo… terus kelam kelibut carik minyak gamat. Serioussss habis lah melecur jari ku ni. HuhuhuhP1040613...P1040615...Nampak tak bengkak jari Lyn tuh?? Dah tau benda tu panas yang pergi rase tu sape suruh. Sendiri carik nahas. Kan dah kena. Huhuhuh.

Lepas letak minyak gamat baru lah rasa ok. Tapi malam tu kan sambil masak caramel, sambil blogging… so nak menaip pun agak susah lah skit. Rasa kebas skit lah jari tu. Sampai ke hari ni pun masih terasa lagi.

My mum duk cakap.. baru wat kuih skit dah kena jari. Camne lah nak masak asam pedas cam ni.. heheheh. Tak sengaja tu mak. Anak mu terlalu excited nak wat caramel puding. Hahahha.

Learn from mistake. InsyaAllah next time tak jadi lagi. :)

6 comments:

Dee said...

kdg2 kita leh lupa kan masa tgh ralit masak..sy pun penah gak buat gini..hahaha..rasakan..

Just Call Me Bitt said...

perhh mesti sakit wooo...ermmm sib baik lynn bagitahu hahahah mana tau saya pon terasa pandai terbuat cenggitukan..hehe kalau saya tu berdeyut sampai ke otak rasa dia..kompem 1 minggu alasan makan luar jek gamaknya huhu

Lyn Yusoff said...

Kak Dee,
tu lah kak dee..
khayal & excited agaknyer.. tu yg tak perasan.. hehehehe

Lyn Yusoff said...

Bitt,
sakit dear..
sampai hari ni terasa lagik..
tu lah klu sakit skit semua benda tak leh buat. padahal skit jer.
action je lebih..
jgn ikut cam lyn ok.. hehehhe

abma said...

ehhh...cantiknya jari dia. dah macam waris jari hantu rupa dia. Hantu buat kuih. Tapi tak pe Lyn, yang penting hasilnya...menjadi caramel tu. Jangan jari lecur,kuih pun hancur.
Anyway, its good berlaku sebelum puasa.. kalau tak, kuih-kuih yang saya I order tu nnt bila nak siap :-)

Lyn Yusoff said...

Amba,
ishh jgn la ckp cam waris jari hantu..apelah.. hehehe
jari lecur skit je, kuih tetap menjadi..
ade order erk?? ishh takdan lah Lyn nak membuatnyer..kuih sendiri pun beli sajo.. hahahhaaa