Kasut yang Membunuh :(

P1040559Menyampah betul dgn kasut ni. Lyn dah campak2 dah bila sampai kat office semalam.

Dah siap gigit tumit & belakang kasut tuh, masih lagi sakit dibuatnya. Memang akan Lyn simpan je kat rack. Takda harapan nak guna lagi. Silap2 buang je kat tong sampah. HuhuhuhuP1040543I just bought these shoes last week at Vincci, Bukit Tinggi. I love the design. Coolness. From the 1st stage, I need brown color, but no size for me. Then we go for black. What to do, even common pun. Huhuhuh

I wore these shoes with long pants and beige long sleeves yesterday. All new. Ahakssss :)

Mula pakai kasut ni, mmg selesa, till the end.. dah jadi tak tentu arah dah. Padahal dah gigit bagai, tapi tak berjaya. P1040551...Time ni dah start sakit. Actually belah kiri yg sakit betul. Kanan ok lagi. Nasib baik lah tak drive. Kak Seri yg drive. So dalam kete mmg dah tanggal dah kasut. Tak tahan ok… HuhuhuP1040554We drop by at Bandar Damansara for our lunch. Ternampak plak Guardian, cepat2 pegi cari menatang ni nak tampal kat belakang kasut. Hopefully, its works. P1040555Proses menampal terus di dalam kereta. Done. Mula2 terasa kelembutan heel grip tuh. Jalan pun rasa sedap jer. Bagus2. Maksudnyer tak sia2 aku membelinya kan. Hehehhe

Then we headed to Dayabumi. Another appointment with client. Settled.

Masa ni dah sakit balik. Isshhh menatang ni bagi aku sakit lagi gamaknya. Masa otw ke parking nak balik tu, mmg Lyn dah tak larat. Terjingkit2 dibuatnya. Tapi tahan jerlah. Dalam hati, mmg aku takkan pakai lagi kasut ni. Eergghhhh.P1040558...Sampai je office, terus je tengok kaki yg yg melecet tuh. See!! dah menggelembung dah. Ishhhh. Memang sakit sesangat. No point beli heel grip tu. Same jer. Makin teruk lagi adalah. Huhuhu.

Heels tu Lyn dah campak ke belakang dah. Geram betul. Baru pakai sekali dah buat hal. Nasib baik lah tak boleh pakai slipper. Kalau tak dah pakai dah.

Balik tu pikir nak berkaki ayam jer sampai kat kereta. Tapi kotor lah kaki ku nanti. Nak tak nak, pakai je lah.. tapi tak masuk semua. Duk wat jengkit2 jer.

Eermm rase nak buang jer kasut tuh lah. Tapi sayang.. walaupun murah tapi duit I ok!!. Mak bukannya kaya sangat cam Kak Seri. Kak Seri takpe. Beli kasut memahal pun tak per. Memang terpaksa lah pakai kasut lain yg tak mendatangkan sakit. Nasib baik ada. Serik wooo.

So kita simpan elok2 dalam box and put it back into rack shoes. So duduk lah ko kat dalam tuh.

Just in case, kalau ada sape2 berminat nak beli.. please drop a comment yeah. Still good condition. I give you special price. hehehe

Owh lupa… size 5+ ok…

10 comments:

Mommy Pinky said...

sayang, sebab kasut tu cantik :)

sue said...

Lyn su pun sll kn mcm tu gak..asal jek beli kasut baru mesti melecet.. gigit kasu t pun x jalan..dia ttp gak nak melecet..huhuhu

daela said...

adoi...sakitnya...dah lama x kena cam ni..sumpah x mo kena...sian lynn..

Dee said...

dee pun xleh pakai kasut tutup gitu..mmg sakit..pakai heel grip pun sama gak..dee pya kasut nose tu dh jd mainan anak2 je..so, dee beli open shoes je..lg senang..hati pun x sakit..hehehe..

kalo lyn kena gak pakai kasut tutup gitu..kena pakai sarung kaki lah jwbnya..hehehe..

Lyn Yusoff said...

Mommy Pinky,
cantik... tpi telah mencederakan i..
huhuhu

Sue,
i jarang nak pakai kasut bertutup ni.. tapi sesekali kenalah ubah penampilan..
nampak nyer kena carik kasut yg betul2 selesa lah... baru tak sakit gitu...

Lyn Yusoff said...

Daela,
sgt sakit..
tadi pun pakai kasut yg berttup gak.. tapi yg dalamnyer lembut.. yg tu gak yg best... heheheh

Kak Dee,
tu lah kak.. tak sangka jdi gini.
sebb ari tu pakai yg lama ok jer. tu yg beli hok yg bertutup..
lepas ni kena beli kasut yg buka yg half bertutup tuh.. baru selesa..

sarung kaki.. tak sukalah kak dee..
lyn cepat rimas n panas kaki ku nnti.. hahhaha

adenium said...

lyn...org kata...kalau baru beli kenen gigit dulu kasut tuh... sebelum dia gigit kita... ye ke tak ntah... tak penah cuba... hahahaha

Lyn Yusoff said...

Sid,
Lyn dah gigit dah...
tapi dah berkesan.. huhuhuhu
dulu pernah try... n jadi... now tk jadi plak... huhuhu

mummysyafie said...

jangan buang..sayang sbb cantik tu. melecit tu kali pertama pakai mmg gitu kot.

akak kalau kasut sarung macam tu selalu amik Primavera. murah n worth. so far takde sakit or melecet pakai. bawak poco2 berjam2 pun boleh ngan primavera ni.

vincci n nose selalu meterial nya keras..tapi kena pilih betul2 la.

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie..

Actually selalu pakai kasut vincci ok jer.
tak tau plak lepas gigit sume melecet camtuh plak.
terus taknak pakai dah sekrang ni..
tu ler.. lepas ni kena cari kasut yg elok2 lah..
tak sanggup melecet cmtu lagi..