Lunch at Nyonya Kitchen…

Lunch with my close buddy. Yesterday I was in Shah Alam to settled a few things. Half day gamaknya. Giler melilau mencarik tempat nak lunch. Mamak surelah tolak tepi kan. Ni mmg nak carik something yg boleh kenyang sampai ke malam. P1040491Finally, we settled at Nyonya Kitchen, Plaza Massalam. Chit chat & sembang2 pasal kerja. Char kuey teow tu memang sedap. Cukup rase & segala2 nya. Tapi sebab ada kerang mmg Lyn tolak tepi lah. Lyn bkn peminat kerang. Memang payah betul Lyn nak telan kerang tuh. Tak tau lah kenapa. Pelik.. sampai sekarang Lyn tak makan kerang. Padahal makan kerang lah boleh tambah darah. P1040492My lunch set including char kuey teow & cendol. Lyn mmg taknak makan nasi. Just had simple lunch. Tapi cendol ni mmg out lah. Tak kena tul dgn tekak aku. Serba serbi mmg tak kena. Nasib baik lah char kueh teow dia sedap. Berbaloi gak kan.

My friend had nasi goreng seafood if I’m not mistaken. Nampak sedap. Tapi tak sempat lah snapped pic. Sebab masing2 kelaparan, maklumlah masing2 tak breakfast. Tu yg makan tak hingat dunia. :)

5 comments:

Dee said...

next time gi massalam kena mkn char kuey tiow ni lah...nmpk sedap..

Lyn Yusoff said...

mmg akak kena singgah mkn char kuey teow kat sini..
mmg sedapppppppppp

Kaseh NazLieza said...

kak lyn...marvelouss nyer kuew teow tuh...uhuuuu

Lyn Yusoff said...

Lieza,
dtg plaza massalam ni carik nyonya kitchen..
sedap sgt ok...

abma said...

my recommendation kecuali lyn ( sebab dia sure tak makan berat ) ialah Nyonya Kitchen punya kari kapitam ayam dan kepala ikan masak pedas...perghhh memang terangkat.
plus dengan dia punya glass noodle.