Budak Demam Mengidam Macam2..

I’m not feeling well yesterday. So budak kecik aka Puteri pun demam dah dua hari. So kat rumah asyiklah berkepit dengan dia je. Merengek memanjang. Makan ubat pun ikut mood. Payah!!!..

Tapi duk mengidam macam2. Nak naik gajah bergerak kt JJ lah, nak pergi Mc Donald's lah, nak makan ice cream lah. Macam2 lah dia mengidam. So malamnyer, we went to JJ Bukit Raja to bought some stuff. Dekat je. Malas nak pergi jauh2. IMG00145-20100728-2057After bought some stuff for myself we straightly to Mc Donald’s. Puteri nak makan sundae. Padahal demam tuh. Mata dah merah2 & bengkak pun ada hati nak makan ice cream. Klu tak bagi, mau dia merempan2 kat situ. Nak taknak beli kan jelah.

Tu pun tak habis. Kita gak yg nak habiskan. Ishh.. malam2 mkn ice cream ni. Nyilu!! Pastu dia mintak fries. Tadi mula2 nak sundae je, taknak pape lagi. Tetiba nak fries plak.IMG00146-20100728-2105IMG00147-20100728-2105I bought her 1 set of Mc Value, Mc Chicken. Tu pun makan fries jer. Lain langsung dia tak sentuh. Orang demam semua nyer teringin, tapi dapat skit pun dah cukup. Tu pun dia suruh cousin dia, Baby yang habiskan. Lyn mmg tak makan. Kenyang plak. Tengok tu mata sampai bengkak2 menangis, suh makan ubat payah sungguh. Nangis jer.

Actually, tak lama pun kitorang kat JJ tuh. Pergi tempat yg penting2 jer. IMG00148-20100728-2129Balik plak berebut seat dengan Baby. Dia plak nak duduk depan. Masa pergi dia duk belakang. Balik dia nak duduk depan plak. Macam2 lah adik ni. Tengok tu gelagat dia duk depan dengan seat belt tuh. Hehehe..

Baby yg pasangkan. Time tu Lyn tak pakai seat belt lagi. Siap kena ceramah I tau.. hehehe..

Acik, pakai lah tali pinggang ni. Nanti polis saman.

Yer2… jap lagi Acik pakai lah..

Tak boleh nanti2.. kena pakai sekarang…

Amboiii sabar jelah. Yer2.. Acik pakai lah ni…

Ishhh geram betul aku dgn budak ni. Tak sihat pun sibuk duk membebel. hehehhee.

Sampai je rumah, tengok her mum bagi dia makan ubat dulu. Sebab tadi dia dah janji klu dapat makan ice cream dia nak makan ubat. So lepas dah makan ubat, lap2 badan terus menyusu. So Lyn pun balik rumah.

Budak2 ni time demam byk sgt songehnyer. Nak makan ubat pun siap kena ada umpan. Klu tak susah lah nak makan ubat. hehehe

8 comments:

syazana said...

Budak tak mau makan ubat memang payah.TApi hr tu ms sya jg cousin kecik2,pegang kuat2 kasi sumbat..hahaha2..dah melalak br pujuk balik bawak gi jalan2 =p

Dee said...

sib baik anak2 kak dee senang mkn ubat..dr kecik smpi skrg..

tp budak2 kalo x sihat mmg byk ragam..

Lyn Yusoff said...

Syaz,
selalu je kak lyn cam gitu..
tapi die punya melalak tak henti2..
kena upah mcm2 baru jalan.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Kak Dee,
yg senang mmg senang kak..
time susah sampai melalak2 dibuatnyer.. hehehhe

bdk2 klu demam mmg camt gitu.. byk ragam...

Cik N said...

Comelnyerrr!!!
Tak makin teruk ke demam mkn eskrim tu..huhuuu

Lyn Yusoff said...

N,
tu ler risau makin teruk..
Alhamdulillah lepas makan ubat semua dah semakin sembuh..
my mum kata dah boleh main2 dah.. hehehe

mummysyafie said...

melayan kids demam ni mmg perlukan kesabaran. anak akak yang sulung mmg payah nak makan ubat. but wawan leh makan ubat macam dier makan jajan.

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
betul tu kak.. melayan kids yg demam ni mmg kena sabar.
klu kena gaya memujuknyer.. sure senang.. hehhee