Ambil Tugas Maam :)

Dah beberapa hari my mum tak sihat. She’s having a bad cough. Pity her. Huhuhu.

Nasib baik ada helper yg dtg twice a day tolong2 ape yg patut kat rumah tuh. Dia akan buat sume kerja except memasak. Yg tu mmg mum yg buat. Klu mum tak larat, kitorang adik beradik yg akan buat after masing2 balik kerja.

So tugas2 membeli brg dapur yg kurang kat rumah, sudah mum bagi kat Lyn. List ingat dlm kepala jer. Sbb tak byk sgt. Klu byk, harus ku tulis. Hehehe.

Wa no hal punya. Bab berjalan mmg bagi kat Lyn. Copek je lah ku start enjin kereta. Since tak pergi mana2, baiklah pegi beli brg dapur. Jarang Lyn buat menda ni. Selalu jdi driver & teman my mum jer. Ni kena lah pegi sendiri ditemani oleh anak2 buah ku. Budak2 tu mmg suka berjalan. Cam Lyn jugak.

Zasssss terus ke Econsave nearby my house. 10 minutes jer.

Ke tempat barang kering lah kita. Nak kena beli cili kering. Takde cili mmg payah my mum nak masak.

IMG01986-20111015-1843 Okey beriya Lyn amik cili kering tuh sampai terbatuk2. Nampak sgt baru belajar kan. Takut tgn pijar, meh lah sumbat tgn tu tgn plastic.

IMG01987-20111015-1843Owhhh… rajin nya akak ni. Beriya ko membeli cili yer Lyn. Beriya ok sampai mak batuk2 tau. Done with cili kering. Berlakon erk tuh?? Hehehe

IMG01990-20111015-1848Beralih plak ke ikan bilis. Sbb dah tau mum pilih yg ni, so senang jer. Tak payah nak menggagau mencarik.

IMG01991-20111015-1854Ni je sebahagian yg dibelinya. Stock2 lain masih ade kt rumah.

Sesekali beli barang dapur without my mum pun best gak. Selalu my lil sis or sis yg pergi. Ater dorang takde kat rumah, Lyn lah yg amik alih tugas dorang.

Nnti dah kawin senang. Opssssss :D

6 comments:

SURIA AMANDA said...

kalau pi beli barang dapur sorang2 mmg heaven..heheheh...sukati jer nak beli apa kan...ayat yg last tu bunyi mcm bunga2 bahagia jer..heheh...bila nak kahwinnya tuh?

Yatie said...

akak suka beli barang dapur tanpa suami..kadang-kadang jelah sbb boleh amik apa yang kita nak tanpa disoal siasat... balik rumah claim je :)

Lyn Yusoff said...

Suria,
bkn selalu dpt pgi sendiri along..
selalu dgn mak..
kawin?? insyaAllah...
nti lyn jemput lah erk

Lyn Yusoff said...

Yatie,
betul tu kak...
main amik jer..
sesekali blh ler.. klu selalu sure kena tanya.. hehehe

Cindyrina (The Princess) said...

Wah hebat hebat... boleh jadi personal shopper barang dapur dah ni kekeke

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
ishh takdelah..
skit2 boleh lah beli.
klu bebanyak, mmg my mum pg sekali..
hehehe