Akibat Degil

bibir2Okey2, ni bukan bibir Lyn erk. Pic ni cilok from Google. Dah lama sebenarnya nak citer pasal bibir ni, tapi asyiklah lupa memanjang.

Sebelum ni mmg bibir Lyn mmg tak de masalah ape2. Pakai lipstick without pakai lip balm pun takde masalah.

P1080651 Mmg Lyn ada tukar lipstick from MAC to Stage. Bukan ape, mmg nak try. Bukannyer murah kan brand Stage ni. The price almost same with MAC. Sbb pakai MAC mmg takde masalah ape. Hope pakai Stage ni pun sama gak lah.

Tapi lain plak jadinya. Since pakai Stage, kulit bibir mula kering & menggelupas. Pelik. Brand mahal pun boleh jadi gini erk. Huhuhu. Disebabkan sayang sbb beli sampai dua batang, pakailah lip balm dulu barulah apply lipstick atas nasihat kawan2. Nampak lah ok skit.

Orang kata Lyn tak cukup minum air masak.

Hello2!!! air masak sentiasa Lyn bawak hari2 pegi keja sebotol besar. Tak cukup top-up lagi kat office. Kadang tu asyik minum je sampaikan ulang alik toilet. Tu lagi kata tak cukup. Bergelen2 uolssssss!!!…

Ok, back to that story. This few days, it’s happen again. Letak lip balm ke tak, mmg tak jadi. So bibir jadi makin parah. So I decided to stop using it. Confirm Stage mmg tak sesuai dgn bibir ku. It’s ok. Back to MAC again.

Lepas tu my mum bagi petua sapukan planta tiap2 malam kat bibir sebelum tidur. Alhamdulillah ianya berkesan. Kulit kering pun takde lagi. Syukur sgt. Bila apply MAC pun dah nampak elok dah. Tak mcm ari tuh. Terukkkkkk…

Sekarang ni dah balik menggunakan MAC. Tak mau dah guna brand lain. Serik uolsssss!!!! Stock yg sedia ade, dah lantingkan pd my siblings. Senang.

Moral of the story : Tak semua benda mahal sesuai dgn kita.

8 comments:

Dee said...

pakai vaseline cream tu pun ok utk bibir..mcm k dee tak pakai lipstick..pakai lipice je..hehehe..

SURIA AMANDA said...

alah membeli menang memakai....

Cindyrina (The Princess) said...

sama je dgn saya.. kering habis.pakai lip balm ke vaseline pun kering gak. nak cubala petua planta tu..

Lyn Yusoff said...

Dee,
dah try ari tu kak..
tapi tak sesuai gak..
so guna planta jer. hehee

Lyn Yusoff said...

Suria,
tak sesuai langsung..
habis duit jer.. nasib masa tu murah..

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
planta je yg bagus...
lip balm sume tak jadi...

lily lotus said...

betul tu, brg2 ni semua actually pada kulit kita gak. kekadang yg murah tu lah sesuai..

Lyn Yusoff said...

lily,
betul tu..
setuju dgn u :)