Sapa Kata Bos Power??

Ni kisah seorang makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah company besar. Disebabkan masalah pekerja2 yang agak kurang motivasi dan selalu cuai dan pemalas, bos baru ni decided nak ajar mereka skit pada hari petama dia berkhidmat dkt company tuh. So sapa2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot.

Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorang pekerja sedang duk menyandar kat tepi dinding.

“ Yang berbaju biru tuh” dia menjerit.

Jeritan kuat menyebabkan semua pekerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan.

“ Bape gaji awak?” dia bertanya dgn nada yg agak keras.

“ Dalam RM800” pekerja itu menjawab.

Bos itu menjawab “ Nah!! amik RM800 ni dan berambus dari sini. Kalau nak malas2 pergi kerja tempat lain” .

Pekerja itu amik duit tu, lalu terus blah mcm tu jer.

Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nya seperti mahu mereka faham, sapa malas, sure kena pecat.

Merasakan pekerja2 semua memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas. Sebelum bos itu masuk semula ke dalam office nya, dia bertanya kepada salah seorang pekerja disitu.

“ Mamat tadi tu kerja di department maner?”

Jawab si pekerja, “ Owh dia tu dtg hantar pizza, tak kerja sini pun”.

Wakakakakakaa

5 comments:

SURIA AMANDA said...

amik ko...padan muka...

Cindyrina (The Princess) said...

patut la selamba je mamat tu ambik duit dan blah.... tak lama la boss tu... tak tau law ke??? hehehe

Cindyrina (The Princess) said...

hahahaha patut la mamat tu selamba jerk... oink oink kat boss yang tak tau procedure tuh hehehehe

Lyn Yusoff said...

Suria,
ahahaha

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
tu lah pasalnya.. selamba jer dia bagi duit.. ngek punya bos..
bkn nak tanya org tu sape kan..
hehehhee