Auto-Publish Yer…

Mesti ada yg tertanya2 dalam hati Lyn ni asyiklah update blog tak kira masa. Mesti buat kat office tu.

Eh, sebelum tu Lyn nak sangkal skit pandangan org yg berkata begitu. Sbb pernah ada org tanya “ Ko blogging waktu office yer”

Excuse me!!! Hello2!!!

Kepada yg berkenaan, Lyn update blog waktu malam yer kawan2. Lepas tu set kan time & date tuk keluarkan entry tu bila dan bila. Takde istilah update blog di waktu kerja.

Kat rumah I ada streamyx, laju lak tu. So update je kat rumah. Senang.. tak ganggu waktu kerja saya. Kita kerja ni kena lah ikhlas. Takkan nak curik waktu kerja plak. Sikit2 okey ler. Hehehe

Weekend if I’m free mmg Lyn update tuk one whole week. If not, Lyn buat malam lah on weekdays. Its depends. Tgk byk cerita ke tak. Klu byk sekali harung. Klu tak, dua hari or tiga kali sehari. Zasssss upload pics & menaip.

Awak ingat dotcom je blh set date & time??

untitled30Kat blogspot boleh blh tau. Lyn mmg update thru WLW. Kat bawah tu mmg boleh set date & time. So set jelah nak kuar bila. Tu pun tak tau ker?? Aiyooooo!!!!

Ishhh awak ni, buta IT sungguh yer. Lain kali bertanya. Jgn nak assume org tak tentu pasal.

untitled27untitled28untitled29Lyn mmg standard kuar kan entry jam 8.30am, 1.00pm & 4.30pm. So bila masa plak Lyn update blog pukul 8.30am yer. Pukul 8.30am tu lah Lyn terhegeh2 kat dlm kereta mengharungi jam. Takde nya aku nak update blog bagai. Gila ke ape.

Pukul 1.00pm & 4.30pm tu, lagi lah waktu puncak. Time tu lah nak pegi lunch & jumpa client. So takde masa Lyn nak update blog. Tang mane plak nak upload pics segala macam. Malas ok. Takde nya aku nak bawak cabel, camera ke hulu hilir. Ishhh tak koser mak.

To be honest, Lyn hanya moderate comment jer waktu siang. Tu pun klu ada masa. Klu tak, tunggu malam je sekali harung dgn blog walking.

So moral of the story, klu tak tau sila lah bertanya. Tak perlu lah nak assume org macam2. Tak baik berprasangka buruk pd org. Kan elok bertanya. Baru lah tak sesat jalan.

Kan dah tak pasal2 buat entry tuk menjelaskan hal yg sebenarnya.

Puas hati?? Klu tak puas hati tak dapek den nak nolong nyer woiiiiiiiii…

Hehehehe…

8 comments:

Dee said...

bloggers je tau istilah auto publish ni..hehehe...

sW33tdARLiNG said...

yer yer tak kira dotcom atau blogspot atau wordpress atau apa sahaja, boleh autopublish.. twitter pun boleh autopublish kalau nak, tau takkk??

ngeeeeeeeeee~~~

atty's said...

kty selalu buat live entry je..pakai phone
itu pun just post picture je..hihihihii..

SURIA AMANDA said...

waaaa.....bagus la...kena ikut cara Lyn ni..pasal tu bawak laptop dari rumah...dalam bas..leh update..leh fb...kan?

Lyn Yusoff said...

Dee,
kannnnnn...
betul tuh :)

Lyn Yusoff said...

Sw33tdarling,
klu twitter blh auto publish lagi gerek sih.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Atty,
takpe.. kak ty ada masa..
Lyn takde masa sgt..

Lyn Yusoff said...

Suria,
betul tu along..
i support u!!!