Makan2 @ Mek T with Redmummy & Bloggers

I was invited by Redmummy to join luncheon at Mek T located in Puchong last Sunday. Bukan Lyn saja, ramai jugak bloggers yg hadir. So berbondong2 lah kami ke sana.

page31st time Lyn kesana. Senang nak cari location. Memang opposite IOI Mall. Nak paling senang, boleh set korang punya GPS erk. hehehe. A lil bit late. Red family & few bloggers pun ramai yg dah sampai.

P1090506Speech by Cindy. Ni dia owner nyer. Best friend Kak Red jugak. Mek T ni mmg specialized ni Terengganu dishes. A fast food Terengganu delicacies. Yummmyyyyy!!!

Yang paling best, I love the concept. I mean fast food concept. Ada macam2 set makanan & ade juga ala carte. So korang boleh lah try mane2 yg korang suka erk. Mmg banyak pilihan.

P1090508 Masing2 tgh khusyuk dgr ucapan dari Cindy. Ramai. Ada GBM, bloggers yg Lyn sendiri pun belum jumpa pun ada. Adalah dalam 5 6 org yg Lyn tak pernah jumpa. Hanya mendengar nama saja.

P1090513Lyn bersama Amy, Mya, Eyriqazz & his wife. Anak dia pun ada sekali. Sambil makan sambil borak. Itu semestinya :D

page1Antara makanan yang dihidangkan. Nasi kuning mungkin nasi minyak kot, ayam, laksam, pulut panggang, tak tau lah kat Terengganu di panggil ape erk, keropok lekor, mee & bihun goreng & kuih muih.

page2Yang Lyn perhatikan mmg kebanyakkan makanan yg dihidangkan berasaskan pulut. Knowing me yg tak makan pulut, confirm lah tak sentuh kan. Just try laksam. Owhhh laksam dia sangat sedapppp.

Try jugak keropok lekor yg mmg sedap. Takde tepung sgt. Just isi ikan jer. Mee & bihun goreng & kuih bantern. 1st time dengar kuih bantern. Tapi mmg sedap.

Memang sengkak perut ku tengahari tuh. Walaupun portion yg Lyn makan tu sedikit, tapi mmg kenyang. Hehehe

P1090521 Ni antara bloggers & hadir tuk makan2 bersama Redmummy di Mek T. Ada Rose, Adam, Wadi, Ayu, Yan, Sid, Eyriqazz, Daydeck, Hilal, Mya & Amy. Nice to meet you guys.

P1090527 Lyn with Kak Red aka Mak buyung. Orang yg bertanggung jawab menjemput Lyn ke sini. Thx kak for invitation.

Kemungkinan besar Lyn akan datang lagi with my family tuk rasa keenakkan nasik kerabu plak. Kitorang kan hantu nasi kerabu. hehehe.

So korang klu nak try boleh contact details kat bawah ni. Atau pun click here more details.

Restoran Mek T

127, Jalan Kenari 23A,
Bandar Puchong Jaya,
47100 Puchong,
Selangor
Tel: 603-8071 5707

Business Hours:

Tue - Sun: 11.00am - 9.00pm
Public Holiday: 9.30am - 9.00pm
Closed on Monday

4 comments:

Rizziela said...

Boleh g try ni..mcm menarik ajer

Cindyrina (The Princess) said...

wah nasi dagang best!!!

Lyn Yusoff said...

Rizziela,
mmg menarik sgt..
try tau...

Lyn Yusoff said...

Cindyrina,
nasi dagang erk??
hehehe
ingat nasi minyak.. hehee