Jalan2 & Potluck di Putrajaya

Plan jalan2 di Putrajaya ni sebenarnya last minute. Kebetulan my mum ajak. Tak pikir panjang terus yes jer. So roger2 adik beradik yg lain, masing2 tak available. Sbb sibuk dgn kerja masing2. Mane yg ade kita pegi jer.

Dua kereta je. Tak ramai pun. Headed to Putrajaya around 10am. Sampai sana mmg matahari mencanak sungguh. So kita ke arah kompleks kerajaan Putrajaya. Owh tidak lah Lyn menghafal jalan2 nyer. Kita main lalu jer. Bila rasa nak berhenti, kita berhenti.

P1090557Bagus dorang sediakan tempat utk stroller. Takdelah nak angkat stroller tu beriya naik tangga nnti. Yg lain2 naik tangga bagai nak luruh jantung dibuatnya. Mum lalu kawasan ni. Tak nak bagi dia penat.

P1090558 Kitorang melepak kat sini lah. Dah lah angin kuatnya kemain. Sedap sungguh melepak kat sini. Rasa nak baring2 jer. Hehehe.

P1090566Sambil menikmati udara yg segar, sambil kitorang tgk sukan air. Menarik. Sukan luncur klu tak silap Lyn.

P1090571Eh!! pandang camera plak si Puteri ni. Orang nak amik gambar candid lah. Si Khaira tak habis2 nak swimming. Kan lepak tepi tasik, sibuklah dia tanya boleh swimming tak. Ishhhh klu lah boleh swimming, ramai dah yg swimming Khaira woiiiiii.

Takpe2… nnti kita pergi swimming erk…

P1090587Mum with others, sisters & BIL. BIL sorang je lelaki yg ade dgn kitorang time tuh. Yg lain semua bunga2 jer. hahaha.

Owh.. kitorang bikin potluck kat area Taman Botani, Putrajaya. Tapi takde pics. Sbb masing2 kelaparan tak hingat. Rugi sungguh takde pics. Takpe, next time bikin potluck yg best2 punya.

Pic makanan je yg ade. Tu je yg sempat.

P1090591 Spaghetti. My niece yg masak.

P1090592 Nasi lemak in the house!!!!! Mum yg masak sndiri. Lama dah tak makan nasi lemak yg mum buatkan. Selain tu ade apam, keropok, mee hoon goreng, air teh O & air orange. Cukuplah tuk kitorang yang tak berapa ramai ni.

After 4pm kita dah chaw balik. Penat uolsss dgn panas kemain. Pening dibuatnya. Balik2, habis balm ku lumurkan kat kepala. Baru lega skit.

Lepas ni nak buat potluck tuk kawan2. Ada sape2 nak join??

4 comments:

*ayu the sun* said...

seronoknya berkumpul potluck..
:)

Dee said...

kalo picnic mesti ada nasi lemak kan..sedap..

Lyn Yusoff said...

Ayu,
sesekali dpt berkumpul ramai2.. mmg seronok :)

Lyn Yusoff said...

Dee,
haah lah kak dee..
main menu tuh...
sedappppppp