Pantang Lepa….

IMG00179-20100815-1413Handphone2 kat rumah ni pantang lepa, cepat jer budak kecik aka Puteri ni capai. Nak main game. Dia tau kat mane game tu. Pandailah dia duk tekan2. Sekali kita ajar, lepas tu confirm reti. hehehe

Bukan setakat handphone jer, my camera pun dia dah tau kat mane nak on/off. Ni pun Lyn ajar sekali jer. Lepas tu dia tau mane nak review pic, mane nak snap pic.

Masalahnyer, game yg dia main ni dah smpai level 16/25. Lyn sendiri pun tak pernah habis level 1. Dia mmg expert sungguh.IMG00177-20100815-1412IMG00178-20100815-1413Muka org yg puasa yang yok. Hahaha. Orang puasa dia pun kata dia puasa. Padahal asyik minum jer memanjang. Haus katanya. Makan kurang, sbb org semua puasa. Semalam dia tanya my mum..

Nenek, nape semua org tak makan siang2..

Semua orang puasa lah..

Ishhhh asyik puasa jer.. bila yg tak puasa…

Semua org kena puasa sebulan…. 30 hari..

Lamanyer…

Lama… klu tak puasa tak boleh raya…

Adik puasa jugak.. tapi adik minum air… boleh ker??

Bolehlah… nnti dah besar puasa ok…

Okeyyyyyyy…

Adik2… sejak dah 4thn lebih ni.. sikit orang tanya… berjela2 dia balas. Tu belum tunjuk matanyer yg suka jeling2 kat orang klu dia kena marah. Habit dia lah tu, kena marah skit jer, mula lah mata2 jeling.. Geram tul aku dibuatnyer… hehehehehe

5 comments:

mummysyafie said...

kids sekarang memang advance..celik IT kater orang

ayu nyer ur niece lyn..

YAT@e-one said...

hehehehe...anak2 i pun kdg2 pandai jwb hp. Habis hp mami dia di godek2 . umur br 3 thn tp dah tau camne nak guna hp...yg abg nye lak suka main game kat hp papa nyer...habis battry kong....hehehehe

cik syahira said...

assalamualaikum kak lyn,

sy suka tengok pu3.
dia ada sepasang mata yang cantik.
bestnya ada budak kecik kat rumah.
layan keletah dia semuaa.. mahu jugaa la. he2x

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
sgt celik IT.. tak macam kita dulu2..

ayu cam Lyn gak ler..hehehhe

Yat,
mmg betul tu dear. dorang lagi advance dari kita. same gak ngn puteri ni, abih hp org kat rumah ni dimainnyer sampai battery kong..
pantang nampak.. sure di amiknyer.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Wassalam syahira,

kadang tu dear, dia perasan mata dia cantik mcm kak lyn. sbb dia kta muka die ikut kak lyn.. tapi ade betulnyer..
kat rumah kak lyn ni ramai budak2..
kalu nak, kena kawin cepat tuh.. hehehehe