Caramel Lagi

Last month kan Lyn ada buat caramel ni, tapi tak puas plak makan hari tuh. When I’m at home, I’ll be a bit rajin because all the ingredients are right in front of my eyes. So, I made caramel pudding again. Yeayyyyyy…

I was craving for caramel pudding since I made last time. So, instead of buying outside, better buat sendiri. Very easy. Hehehee

Below is the caramel puding sebelum Lyn mula mengukus.P1040719Taraaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

It’s caramel puding. Yummmyyyyy.. yummmyyyyyP1040723Kali ni buat rasa puas hati lah. Cantik jer. Dah 2 kali buat, baru lah expert skit. Hari tu buat, comot gaklah. Maklumlah hari tu kan pertama kali. HeheheeP1040721Budak kecik ni merengek2 nak makan caramel. Dari start Lyn buat, sampai siap 2 adunan dia tunggu. Siap baring lagi. Bukan dia nak balik rumah dia. Hehee

So siap adunan yg pertama, Lyn sejukkan dulu. Pastu baru bagi dia makan. Sesudu je dia makan, pastu stop.

Adik nape??

Manisnyer…

Memang kuih ni manis lah. Kan ada gula & susu..

Tapi adik tak makan manis2 sekarang ni. Nanti kena kencing manis…

?????? Hahahahahaa. Pandai2 jelah adik ni. Hehehee

Sejak dia demam 2 minggu lepas, memang dia jarang makan2 manis lagi. Tak tau lah nape. Dulu dialah hantu ice-cream. Sekarang tak lagi. Elok gak. Asyik makan manis2 jer. Tak elok untuk kesihatan. Badan pun makin susut. Klu makan nasi pun sekarang, mmg minum air suam jer. Dulu mesti nak air orange.

14 comments:

Dee said...

kecik2 dh tau psl kencing manis..bagus2..eh..caramel tu kalo time puasa..heavan..hahaha..

abma said...

wakawaka...tu petanda dah besar berpotensi jadi doktor. Kalau dia jadi doktor masa tu lyn jadi pesakit dia pulak. Masa tu dia cakap.."kan adik dah kata jangan buat benda manis2"...wakawaka opss..tak pe, nanti nak raya I minta maaf.
To dee...tolong jangan cakap macam tu. tak sanggup nak membayangkannya esok....

iLhAm.HaFiZ said...

Salam...

Kak Lyn,
Bilalah saya nak rasa kek caramel akak ni? Huhu...

Just Call Me Bitt said...

wahh memang sedap..hehe saya tak try2 lagi ni ha...hehehe...sampai masa budak2 ni memang suka tolak benda manis :) tapi nak tunggu mcm ni la time kite dah buat jam2 tu mcm2 ragam hehe

Kaseh NazLieza said...

wah..nmpak sdp la kak..bgla resepi..

Lyn Yusoff said...

Kak Dee,
tu lah kak..kecik2 lagi dah pandai psal kencing manis..
bulan puasa ni mmg sesuai kak buat caramel lagi.. heaven kan..

Abma,
taktau lah cita2 dia ape kan..
tpi pandai tul mengingatkan org jgn makan manis2..
haaa.. raya nnti mintak maaf ok.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Bit,
take ur time..
ada masa nnti boleh buat..
senang je... smbil jaga anak2 boleh buat.. hehehe

Hafiz,
alamak!!.. akak tak dtg office lagi lah..
nnti klu ada masa akak buatkan ok.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Lieza,
resepi??
nnti akak send kt blog ok..

adenium said...

lyn...wait for my version of caramel soon..heheheh

Lyn Yusoff said...

Sid,
omg!! u pun buat gak..
blog tau... hehehehe

iLhAm.HaFiZ said...

Kak Lyn,

Janganlah bawak ke ofis. Sah2 saya tak dapat nak makan semua. Hahaha... (tamak kan?)

Sila bawak okey... ;p

Lyn Yusoff said...

hafiz,

bwk then terus simpan dlm kete ok. hehehe
tamak kan... hehee

iLhAm.HaFiZ said...

Kak Lyn,

Simpan dalam kereta tak cair ke nanti? Boleh buat buka puasa. Yummy! Nak3. ;p

Lyn Yusoff said...

Hafiz,
tak tau lah plak cair ke tak..
tak pernah try lagi.. tpi klu mkn yg baru kuar fridge.. sgtlah heaven..
takpe2.. nnti kak lyn roger ok.. hehehe