Ramadhan 1431H : Day 7

Hi Lovers,

Good morning!!! How’s ur puasa??

Dah hari ke-9 yea kita berpuasa. Pejam celik2 tinggal hanya 21 hari saja lagi. InsyaAllah. Persiapan raya korang camner?? Sure sekarang ni tgh sibuk membeli belah kan. Moga2 dpt jimat cermat. Jangan membazir plak. Belanja kat bazaar Ramadhan pun begitu jugak. Jgn keterlaluan. HeheheIMG00190-20100816-2243Rendang kerang in the house!!! It’s so tempting rite?? Menu utama dihari yang ke-7. Lyn tak makan kerang sgt. Tak kisah lah masak ape pun. Memang tolak tepi. Hehehe. So my mum masakkan lain untuk adik dia yg banyak songeh ni. hahahahaa.IMG00191-20100817-2307Agar-agar merah santan ni pilihan my mum. My mum buat sendiri. Katanya klu beli mahal sgt. RM1 for 3. Baiklah kita buat sendiri. Modal pun tak byk mana. Letak plak dlm fridge, makan time sejuk. Memang sedap sgt2. Rasanyer Lyn sorang pun boleh habis satu mangkuk.

Issshhh siang2 ni citer pasal makanan plak. hehehe. Bulan puasalah. Jgn terliur pulak. Hehhee.

Dugaan… Dugaan.

Maafin saya yea… :)

5 comments:

cik syahira said...

assalamualaikum kak lyn,

menangis oh tengok agar-agar pink tu pagi-pagi hari! sob. sob.

sue said...

Lyn terpegun jap tgk agar2 tu..slupppp..heheheh

Dee said...

lyn..mtk kt mak resepi rendang kerang tu..weekend ni kak dee nk buatlah..hehehe..

mummysyafie said...

nak cari agar² la jugak petang ni

Lyn Yusoff said...

Syahira,
sila buat dear...
nnti mengidam plak.. hehehe


Sue,
ishhh.. buat tau sue
nnti bagi lyn rasa tau.. hehehe

Kak Dee,
nnti lyn mintak resepi kat my mum k..
lyn blog kan nti..
tak sure bila lah kak..
bz skit lately ni.. hehehe

Mummysyafie,
jumpa tak agar2 tu yang??
hehhe..
buat sendiri saje.. hehehe