Kena Pakai Selipar….

Actually Lyn jarang drive kereta pakai selipar waktu nak pergi kerja cam gini. Walau setinggi mana heels tu pun, even wedges ker, Lyn tetap akan pakai. Tapi adalah sgt pelik klu Lyn drive pakai selipar.

Serious Lyn tak biasa. Klu nak kuar ke kedai tu lainlah. Mmg pakai selipar sokmo. Tapi waktu nak pergi kerja or jalan2, I never use selipar. Hehehe. Tak biasalah. Lantaklah heels ku 5 inch ke kan.. Lyn tetap akan pakai. Hehehe. Mungkin some of people rase janggal, tapi Lyn tak rasa mcm tuh.

Berkaki ayam tidak sama sekali. Serious Lyn tak reti. Bukan rasa kotor ke apa ke kan. Tapi mmg tak boleh.P1040634So bila dah berselipar tu, something with me lah rite?? Mmg takleh nak tahan lagi lah tu. Sebab ape??? Sebab kedua2 tapak kaki Lyn tuh bengkak & sakit. I dun know why. Maybe sebab banyak berjalan & turun naik tangga kat office kot. hehee. Rasa nak pakai kasut tu mmg tak boleh sangat. So just nak relax kan my kaki, terpaksalah pakai selipar. Agak janggal skit lah. But wat to do. huhuhu

Dua tiga hari gak lah Lyn pakai selipar waktu drive. Tapi after kuar dr kereta kenalah pakai heels kan cam biasa even sakit pun. Takkan nak pakai selipar pulakkan. Hehehe.

I felt better now. Thx to my lovely mum sbb tolong urutkan kaki anak mu ni. So bila dah ok tu baru lah boleh drive pakai heels semula. hehehee.

Eermmm… selipar pun nak biru gak. Hehehe

10 comments:

lily lotus said...

kereta auto oklah pakai heels..hihi

syazana said...

tak pandai drive pki heels.. =p

nadia.yusof said...

terbalik la kita kak lyn.. nadia xboleh pakai heels or wedges or shoe waktu driving.. nak drive dekat mcm mana pun, mesti tukar pakai selipar. sbb tu selipar memang stand by je dalam kereta.

mummysyafie said...

lyn..pakai heels driving takpe taw. tapi nak share sikit incident opismate 3 yrs ago.

dier drive pakai heels, mmg tak reti nak tukar ke selipar pun. tapi ntah camne, heels dier tu tersangkut kat pedal minyak sampai nak tekan brek tak leh. maybe mmg nasib dier kot..keta nya meluncur laju ke jalan besar. sebab waktu tu tgh turun bukit. sib baik takde keta yang rempuh dier sebab dier pulas stering ke arah pokok n terus tarik hand brake. lyn hati² taw, btw..akak mmg suka orang pakai heels. nampak confident je dtg kerja kan.

akak tak reti lak drive pakai kasut..pakai kaki ayam je. hihihi..bila pakai kasut/selipar rasa kekok

Lynn Johari said...

law lynn lak ble bwk kete xkisah pn pkai ape..nk pkai slipe nipis, slipe tebal, heels, wadge..lynn tetap blh bwk kete.heehehee.

Lyn Yusoff said...

Lily,
tak gak lily..
dulu masa pakai kete manual pun pakai heels gak..

Syaz,
klu tak biasa jgn biasakan.. hehee

Lyn Yusoff said...

Nadia,
mcm2 org mcm2 lah gayanyer..
cm akak mmg tak biasa.. hehehe

Mummysyafie,
thx for sharing kak..
act lyn pun terpikir cam tuh gak.. tapi always berhati2 lah..
kena pandai sesuai kan diri n tau camne nak elakkan semua tuh..

Lynn,
hehehe..
same lah kita..
cam2 boleh.. tpi berkaki ayam je tak boleh. tak reti lah.. hehehe

abma said...

Confession..I daripada sejak dapat license sampai sekarang drive kena pakai kaki I...( bukan kaki ayam) Malah masa ambik test dulu pun pakai kaki I...(dah kow tim dengan pemeriksa :-) ) cuma sekali sekala bila keadaan terdesak I akan pakai kasut or selipar. Bukan tak boleh pakai tapi dah terbiasa pakai kaki I..

sue said...

klu su lagi selesa pki selipar... sbb flat jek... spi kat msuk opis pun still pki selipar jugak... sume heels su tgl dlm kete.. hehehe

Lyn Yusoff said...

Sue,
sometimes org selesa pakai heels jer.. cam lyn mmg tak leh.. rasa cam berkaki ayam jer.. hehehe