Ramadhan 1431H : Day 9

IMG00195-20100819-1738Ramadhan yang ke 9, baru lah Lyn & my colleague pergi Bazaar. Actually, it’s not bazaar at all. Stall ni dia bukak kat depan rumah. So kalau pergi bazaar sure rambang mata kan. Tapi kat stall kakak ni pun dah rambang mata ok. Banyak tul makanan yang kakak ni jual.IMG00194-20100819-1737Kuih-muih, laksa, mee jawa, mee kuah ketam, taufufa. Senang kata semua ada kat kedai kakak ni. Sbb tu Lyn kata mmg rambang mata. Hehehe

This stall recommended by my client. Katanyer mmg makanan kat stall yang kakak ni jual sedap2 belaka. We are looking nasi kerabu for berbuka puasa. Sbb my client’s wife bgtau, nasi kerabu kakak ni mmg sedap, siap dia mintak anak dia temankan kitorang lagi. Tak tau jalan uolssss.. Sweet kan family my client. Sangat sporting ok. HeheheheIMG00196-20100819-1741Tapi kakak ni tak jual plak nasi kerabu bulan Ramadhan ni. A bit frustrated. Huhuhu. Terpaksa lah kita carik makanan yang lain.

I bought kuih muih, laksa for my mum & kuih for my client too :)IMG00197-20100819-1921Balik2 rumah, byk plak kuih muih untuk berbuka puasa semalam. Yang Lyn beli mmg dah tentu. My BIL pun beli 2 jenis kuih. Kuih lapis tu untuk Puteri.

Actually, beli kuih tak byk pun. Beli dalam seringgit jer. Tapi bila di kumpul2 byk plak. Rezeki.. rezeki di bulan Ramadhan. Alhamdulillah. Nasib baik tak kena bebel dgn my mum. Makanan byk tul. Itu pun Lyn bagi kt SIL. Daripada tak makan, baik sedekah.

Itu pun tak habis. Tak dan nyer nak habis byk2 gitu. Kat my house ni walaupun ada 7 org, tapi tak kuat makan, kecuali my BIL. Lepas balik tarawih mesti makan nasi.

Kitorang ni, lepas berbuka dgn kuih muih, takde nyer nak makan nasi. Kenyang sampai ke sudah. Tunggu sahur nnti baru makan. Hehehee

4 comments:

mummysyafie said...

mak aii..banyak lak kuih muih kat atas meja tu lyn.akak tak bleh lak berbuka ngan kuih ajer..kena layan nasi gak

Just Call Me Bitt said...

wahh sangat beruntung ade kakak kuih yg sedap :)

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
dah ke 9 Ramadhan baru byk kuih kak.. sebelum ni simple2 je..

Bitt,
hehe.. alhamdulillah dpt yg sedap..
klu tak.. agak kecewa nnti.. hheehe

adenium said...

ya allah meriah nya juadah.... ramai2 nih seronok... kalau ai.. kumpul ramai2 pun.. baruberapa kerat... :(