Miss My Old Car….

Hi Lovers,

How’s ur puasa today?? Hope doing fine yea…

10 years ago, I drove manual’s car when I was 20++ years old. My 1st car that my late dad bought for me & my lil sis. Small car but sangat berharga. Sebab kitorang tak keluar any deposit pun. Semua my dad yg byr. Kitorang just byr monthly jer. Betapa untungnya saya & adik waktu tuh. hehehe

I still remember the plat no. I miss my lil one. Sampai sekarang Lyn tak pernah jumpa lagi. Masa Lyn jual tu my dad dah takda. Arwah Abah pernah pesan, klu ada rezeki beli lah kereta besar skit. Alhamdulillah, rezeki bertambah ketika tu. Cuma yg sedih, Arwah Abah tak dapat naik.

5 years ago, I bought new car, auto car. Tak larat dah nak drive manual. Sesekali je drive kereta manual. Dah hampir 5 thn Lyn dengan kereta sekarang ni. Tinggal 2 thn je lagi habis hutang kereta kat bank. InsyaAllah..

My youngest sis pulak, mmg setia dgn kereta lama dia. Sampai dah habis hutang dgn bank pun still pakai lagi. 3 weeks ago, she bought another new car. Ishh my sis ni mmg jimat cermat orangnyer. Bukan macam I yg boros memanjang. Hahaha. Sebab tu boleh beli another car. Tpi yg peliknya dia tak reti drive auto car. Suruh lah dia drive kereta auto, confirm dia tak reti & berani.

She bought another manual car too. Lyn plak agak slow skit drive kereta manual ni. Since my car dekat workshop sebab nak tukar timing belt. I drove her car u know. Uiishh menggelabah gak. HehehheeP1040727I drove from Klang to Bangsar without failed. Bayangkan lah dgn jammed semua kan. Terpaksalah drive gak. Lagi2 nak naik bukit, lagi satu hal. Selalu dkt2 Lyn drive lah gak.

At least skill drive manual car ni Lyn still tak lupa. Kot lah ada emergency ke ape kan.. at least boleh gak Lyn drive kereta manual. Jgn jadi my SIL, tak reti langsung drive kereta manual. Just masa amik license jer. Lepas berkereta, drive auto’s car sokmo.

8 comments:

syazana said...

Owh..syaz pon gagap jugak bawak manual.sebab pakai auto dah bertahun.Sekali drive 4wheel manual kat federal hway, mati 3 kali k.lyn hahaha.

abma said...

i pun dulu bermula dengan manual and then auto. Of coz mesti kereta pertama tak dapat dilupakan..macam cinta pertama. kereta tu i pakai nearly 4 years. Almaklum pakai duit sendiri...sekarang ni i dont think so ada kat mana2. anyway, its good we know manual dan auto.. happy drive...

adenium said...

i langsung dah takleh drive manual skang nih... hehehhe

Lyn Yusoff said...

Syaz,
kak lyn still drive manual car..
tapi tang naik bukit tu yg lemah.. hehehe

Abma,
betul, susah nak lupakan kereta ku yg pertama.
tpi skrg ni drive kereta auto saje..sesekali bwk manual.. menggelabah gak..


Sid,
yeker sid... sama dgn my SIL..

mummysyafie said...

akak lak baru pandai bawak auto. lepas dapat lesen bile keta manual je..bila hubby nak beli keta baru yang auto, awal2 akak reject. tapi lately kena pakai keta auto gak sebab wat kerja luar naik keta opis. keta opis mostly auto..nak tak nak..belajar la drive yang auto. tapi sedap wooo pakai auto..hihihi..jakun jap

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
pelan2 lah blajar auto kak..
adik lyn lgsung tak reti drive auto..
lyn.. dua2 boleh.. hehehehe

Cath J said...

amboi lyn...tengah driving kah tu ambik photo?? hehehhehe...

anyway... take care ya.. ;)

Lyn Yusoff said...

Cath J,
taklah dear.. time tu benti kat traffic lite.. tu yg gigih tuh..
hehehehe

take care too dear :)