Bila Teringin Terpaksa Langgar Pantang…

Alhamdulillah… Today 3rd day of puasa. So puasa korang macam maner?? InsyaAllah semuanyer baik2 saje erk.

Aci tak kalau tak letak pic makanan bulan puasa ni??? Hehehe. Aci lah erk. Alaaaaa.. saje je nak menguji keimanan korang. hehehe. Sabar erk sayang2 ku sekalian. Hehehe.

Ehh.. korang klu nak tau, Lyn ni tak suka makan kat kedai mamak. My family even my parent mmg pantang kitorang pergi makan kat kedai mamak. Sebab tak diajar & geli lah [faham2 jelah erk.. klu Lyn cakap lelebih nnti sure korang geli hehee]. Klu teringin nak makan roti canai ke, roti telur ker.. mmg kat area my house ada orang melayu kita yg buat. Memang beli kat situ jer.

Tapi tak tau nape hari tu Lyn pegi kedai mamak, sbb teringin betul nak makan roti telur. Its happen a day before puasa. Serious teringin sangat!!. At last pegi gak lah. Buang segala benda2 negative utk satu kali ni jer. Terpaksa….. heheheIMG00173-20100810-1617I had roti telur, just cicah sambal tumis jer. Lyn tak makan kari orang lain ok selain my mum. Makan cepat2. Masa makan ni otak kosong je, cuma pikir dalam hati aku teringin sangat nak makan. That’s all.IMG00174-20100810-1617My friend had roti tisu kurang manis. Lyn pernah rasa my BIL yg buat je. Tapi yg ni Lyn tak rasa pun. Nampak sedap gak…

Part teringin nak makan roti telur dah dilaksanakan. Lepas ni tak nak makan lagi kat kedai mamak. Yg lepas tu tak mau ingat lagi. Dah masuk dalam perut dah pun. Hehehe.

6 comments:

syazana said...

hehehe..sama..geli.
tapi pejamkan mata kalau dalam keadaan terpaksa atau teringin atau kelaparan.

*ayu the sun* said...

yang penting dapat makan...
;)
alhamdulillah.

abma said...

sebenarnya ada jugak mamak yang mementingkan kebersihan, siap pakai topi macam chef..Kata orang tu kena pandai cari tempat dan orang..nak2 yang handsome macam SRK ke, Amir Khan ke, Salman Khan ke, Saif Ali Khan ke..sure u all pergi..nanti bukan diorang yang berpeluh, u all yang berpeluh :-)
p/s : teringat cerita movie senario yang pasal buat roti canai tu..si'mamak' tu buat roti canai dan........

mummysyafie said...

dulu ada orang crita pasal mamak wat roti canai ni kan.

tapi citer tu kena buang jauh2 kalau nak merasa roti canai..

Lyn Yusoff said...

Syaz,
betul tu.. sbb tu sanggup buang benda2 negative tu jauh2. hehehe

Ayu,
Alhamdulillah..
kenyang saya..

Lyn Yusoff said...

Abma,
mmg ade mamak yg mementingkan kebersihan. tapi mind set ni mmg pk lain. so mmg takkan pegi kedai mamak.
ps: ckp pasal cier senario tu, betul2 membuatkan Lyn makin geli plak.. hehehe

Mummysyafie,
mcm2 citer yg kita dgr..
sbb tu mmg takkan makan mamak..
tpi tingin plak hari tu..
terpaksalah pejam mata.. hehehe