Berhati-hati - Tuala Wanita

I've found this article on my email.

Cerita ni sebenarnya dalam bahasa CINA so di translate cerita nie dalam bahasa melayu.

HATI-HATI bila pakai TUALA WANITA.

  • Check dulu expired date
  • Kualiti
  • Dan paling PENTING kebersihanya. Takut2 ada pulak telur binatang dekat atas tuala wanita tu

Seorang pelajar cina berusia 17 tahun [tak taula dari negara mana] telah mengalami muntah2 mcm orang mengandung. Beliau seorang kanak2 miskin dan bapanya pula seorang penjual TUALA WANITA.

Disebabkan banyak tuala wanita yang expired, si bapa telah mengagihkan tuala wanita itu untuk dipakai oleh anak dan isterinya. Almaklumlah kehidupannya yg miskin dan kalau buang tu rasanya satu pembaziran kot pada keluarga mangsa tadi. So anak2 dgn bini dia pon pakailah tuala wanita tu. Lepas beberapa bulan si anak mengalami muntah2, loya tekak mcm orang2 mengandung tu.

Dengan segera si bapa membawa anak ke hospital untuk diperiksa apa penyakit  anaknya. Selepas diperiksa doktor memberi jawapan yang mengejutkan bahawa si anak telah mengandung.

Maka hairanlah si anak. Dia menafikan bahawa dia mengandung kerana dia tidak mempunyai teman lelaki, masih bersekolah dan tidak pernah melakukan hubungan seks..

Setelah discan doktor memberitahu bahawa terdapat 20 EKOR ANAK TIKUS yang dikandungkan oleh pelajar terbabit. MUNGKIN KETIKA PERIOD TELUR2 TIKUS TELAH DISENYAWAKAN KOT DAN MASUK KEDALAM OVARI PELAJAR TERSEBUT..MUNGKIN....

Doktor terpaksa membuat pembedahan ke atas pelajar tersebut kerana didapati anak2 tikus terbabit telah tumbuh gigi dan dikhuatiri akan memakan kesemua organ dalaman pelajar tersebut. Pelajar terbabit kini disahkan tidak boleh mengandung lagi kerana mereka telah mencuci keseluruhan dalaman pelajar tersebut kerana dikhutiri dijangkiti virus tikus yg kotor itu.a2a1Gelinya aku!!..

Moral of the story......

  • Nak beli pad tu check dulu expired date [kat mane erk, Lyn ada check tapi tak jumpa plak]
  • Make sure pad yg dibeli tu bebas daripada kotoran atau telur2 binatang.
  • Sama2 kita menjaga kebersihan dan memastikan kejadian seperti ni tidak terjadi.

10 comments:

syazana said...

K.lyn mana nak cek expired date?tak jumpa pon.selalu je belek2 kot2 ada expired date kan.

Me said...

Sis..tikus bertelur?bkn beranak ke..ke ade tikus spesel yg b'telur..he3..

Lizzie Yasmin said...

eeee..seram nya.. tp mcm lar, wanita akan peroleh telur after 10 hingga 15 hari selepas period.. tp mcm mn waktu period plak di boleh disenyawa kan, kIRa tikus tue mix manusia ek.. ...
or dia hanya jd ibu tumpang untuk anak tikus yg telah disenyawakan...

♥naematulsaadahismail♥ said...

astaghfirullahalazim..
takutnya pulak

Lyn Yusoff said...

Syaz,
kak lyn pun tak tau kat mane expired date nyer. duk belek2 tak jumpa gak..

Me,
yg tu i tak pastilah.. i just copy & paste from my email..

Lyn Yusoff said...

Lizzie,
yg tu pun i kurang pasti..
just share dgn kawan2 jer. so next time kena berhati2 bila beli tuala wanita..

Naematulsaadahismail,
takutkan..
so be careful yea..

Dee said...

hmm...takutnya..

Lyn Yusoff said...

Kak Dee,
sgt takut kak...

mummysyafie said...

tikus tak bertelur lyn..tapi mungkin sebab lain yang menyebabkan benda ni terjadi

tapi arini baru tahu yang pad ada expired date

Lyn Yusoff said...

Mummysyafie,
betul gak tu kak.. mesti ade sebab2 tertentu kan kak..
seram gak gini..

Lyn pun baru tau.. tapi belek2 tak jumpa plak expired datenyer.. huhuuh